Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

spanje Beste reistijd voor de Costa Dorada

Wil je weten wanneer je het beste naar de Costa Dorada kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De Costa Dorada behoort tot de populaire kuststreken in Spanje. Een andere schrijfwijze is Costa Daurada. Aan deze in het noordoosten van Spanje gelegen kuststrook liggen populaire badplaatsen zoals Salou en Cambrils. Omdat de Costa Dorada wat zuidelijker ligt dan de Costa Brava, heeft deze toeristische regio minder last van mogelijk regen- en onweersbuien vanwege het ontbreken van stuwingsregens. Het mediterrane klimaat zorgt ervoor dat het vrijwel de hele zomer prima vertoeven is op de stranden van de Costa Dorada.

Meest aangename maanden

De beste reistijd voor een lekkere strandvakantie aan de Costa Dorada is van juni tot en met augustus. Deze drie zomermaanden hebben het warmste en meest stabiele weer. Denk aan maximumtemperaturen van ongeveer 27 tot 30 graden en veel zon. De kans op een regenbui is aanwezig, maar klein. Als het een keer regent dan blijft het meestal bij een enkele bui.

De maanden mei en september kunnen prima strandweer opleveren voor de Costa Dorada. Het nadeel van de meimaand zit hem in de iets grotere kans op neerslag dan in de zomer en in het vrij koele zeewater op dat moment. De gemiddelde zeewatertemperatuur ligt in mei rond de 17 graden. Tijdens de meivakantie moet je rekenen op 15 of 16 graden, wat voor velen te koel is om relaxed in zee te zwemmen. September kent een uitstekende zeewatertemperatuur en de luchttemperaturen zijn over het algemeen ook prima voor een zonvakantie aan de Costa Dorada. Wel merk je dat het in de loop van september wart vaker bewolkt is en dat de kans op neerslag toeneemt.

Reisadvies - de Costa Dorada
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: de Costa Dorada
Reisadvies - de Costa Dorada
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: de Costa Dorada

Beste reistijd voor bestemmingen in de Costa Dorada

Wil je de beste reisperiodes weten voor specifieke bestemmingen binnen de Costa Dorada? Op onderstaande pagina's kun je zien welke maanden het meest geschikt zijn om naar die bestemmingen te reizen.

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.