Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

spanje Beste reistijd voor de Costa de la Luz

Wil je weten wanneer je het beste naar de Costa de la Luz kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Tot het begin van dit millennium was de Costa de la Luz een vrij onbekende bestemming in Nederland. Spanje was al een aantal decennia de favoriete vliegbestemming onder Nederlandse toeristen, maar van de Costa de la Luz had nog vrijwel niemand gehoord. Het waren voorheen vooral de Spanjaarden zelf die hier hun vakanties vieren. De groeiende belangstelling voor Spanje leidde ertoe dat ook de Nederlandse reisorganisaties vakanties naar de Costa de la Luz begonnen aan te bieden. Deze strandbestemming onderscheidt zich van veel andere costa's door de iets lagere temperaturen en het koelere zeewater. De Costa de la Luz ligt immers niet aan de Middellandse Zee, maar aan de koelere Atlantische Oceaan.

Het gematigde mediterrane klimaat van de Costa de la Luz zorgt voor veel zonuren en weinig neerslag. De grote hoeveelheid zon is de reden dat deze in het zuidwesten van Spanje gelegen kuststrook de naam Costa de la Luz draagt. Dit betekent "kust van het licht", wat slaat op het felle zonlicht dat de golven langs de kust beschijnt.

Meest aangename maanden

De beste reistijd voor de Costa de la Luz is van mei tot en met september. Dit is de algemene beste reisperiode. Als je echt voor een strandvakantie naar de Costa de la Luz gaat, dan zouden we wachten tot tegen het einde van juni. Het relatief koele zeewater is dan enigszins opgewarmd. Denk aan een zeewatertemperatuur van ongeveer 20 graden in juni en 21-22 graden in de maanden juli, augustus en september.

Costa de la Luz tijdens de zomervakantie

De jaarlijkse zomervakantie is de beste reistijd als je voor een zonvakantie naar de Costa de la Luz reist. De gemiddelde maximumtemperatuur ligt in juli en augustus tussen de 25 en 30 graden. Het voordeel van deze regio is dat de kans op serieuze hittegolven lager ligt dan in veel andere toeristische gebieden van Spanje. Ideaal dus voor wie het allemaal niet te heet hoeft te worden. De kans op regen is in de zomervakantie nihil en de zon schijnt uitbundig. Veel dagen verlopen wolkenloos.

Reisadvies - de Costa de la Luz
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: de Costa de la Luz
Reisadvies - de Costa de la Luz
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: de Costa de la Luz

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.