Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

spanje Beste reistijd voor Bilbao

Wil je weten wanneer je het beste naar Bilbao kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Tot de komst van het Guggenheimmuseum in 1997, was Bilbao een vrij anonieme en in het buitenland onbekende stad in Spaans Baskenland. Er werd vooral geld verdiend met industrie. Een economische crisis heeft ervoor gezorgd dat de stad een andere koers is gaan varen. Een grootscheeps stadsvernieuwingsproject heeft ertoe geleid dat Bilbao een heel stuk aantrekkelijker werd als toeristische bestemming. Deze nieuwe rol past de stad goed. Het eigen karakter in combinatie met bijzondere bezienswaardigheden en een zeer rijk culinair leven maken van Bilbao een geweldige plek om te bezoeken. De ligging aan de noordkust van Spanje zorgt ervoor dat het weer hier minder mediterraan is dan aan andere Spaanse kustgebieden.

Bilbao

Meest aangename maanden

Hoewel Bilbao een stad is die je het hele jaar zou kunnen bezoeken, heeft het wel de voorkeur om bij de best mogelijke weersomstandigheden naar Bilbao te reizen. Dat is in het geval van juni tot half september. Dat is daarom de beste reistijd voor een vakantie naar Bilbao. Tijdens deze zomermaanden wordt het overdag gemiddeld tussen de 22 en 30 graden. Dat is een vrij breed spectrum aan temperaturen. Dat is kenmerkend voor Bilbao, dat de temperaturen enorm kunnen verspringen. De ene dag kan het 28 graden zijn, een dag later 20 graden en weer een dag later 30 graden. Als je naar Bilbao reist, dan moet je qua inpakken van kleding en schoeisel rekening houden met de veranderlijkheid van het weer.

Andere seizoenen

Het voorjaar en najaar zijn redelijk in Bilbao. Depressies vanaf zee kunnen voor slecht weer zorgen. Er is evengoed kans dat je te maken krijgt met meer gematigd of zelfs warm weer. In de tapasbars is het er over het algemeen niet minder gezellig door als het eens een keer grijs of regenachtig is.

Het winterseizoen is de koelere en nattere periode in Bilbao. De toename in neerslag is in oktober al merkbaar. November is de natste maand. Vervolgens zijn december en januari naast koel, ook vrij somber. Als je in de winter naar Bilbao wilt gaan, moet je dus een beetje geluk hebben met het weer.

Reisadvies - Bilbao
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Bilbao
Reisadvies - Bilbao
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Bilbao

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.