Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

spanje Beste reistijd voor Barcelona

Wil je weten wanneer je het beste naar Barcelona kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De Spaanse stad Barcelona behoort tot de meest populaire stedentripbestemmingen van Europa. Binnen Spanje is Barcelona al jarenlang de nummer één bestemming voor een citybreak. Een deel van de toeristen vliegt speciaal voor Barcelona naar Spanje, een ander deel van de bezoekers bestaat uit dagjesmensen die toch al in de buurt op vakantie zijn. Dat Barcelona zo geliefd is, ligt mede aan de ligging aan zee. Het is één van de weinige grote steden die eigen stranden heeft die vlakbij het stadscentrum gelegen zijn. De combinatie van strand, bezienswaardigheden, cultuur, aangenaam eten en lekker weer zorgen jaarlijks voor miljoenen toeristen.

Het beeld dat het in Barcelona bijna altijd lekker weer is, klopt niet. Ja, de stad is zonniger en warmer dan ons eigen Amsterdam. Toch heeft ook Barcelona periodes met minder goed weer. Dat komt door de nabijheid van de Pyreneeën. Deze ten noorden van Barcelona gelegen bergketen zorgt ervoor dat depressies uit kunnen regenen in het gebied dat ten zuiden van de bergen ligt. In de zomer is Barcelona ietwat gevoelig voor onweersbuien die kunnen ontstaan.

Beste maanden

De beste reistijd voor een vakantie in Barcelona is van half april tot het einde van september. Dit is de warmere en meest zonnige periode in Barcelona. Het hangt er vanaf wat je reisdoel is. Ga je voor de vele boeiende bezienswaardigheden die Barcelona rijk is of wil je vooral ook genieten van de stranden van de stad?

Barcelona uitzicht

Stedentrip naar Barcelona

De beste reistijd voor een stedentrip naar Barcelona is in het voorjaar en dan met name de periode half april tot en met juni. In deze periode is het overwegend droog en aangenaam warm, zonder dat het te vaak te heet wordt. De maximumtemperaturen liggen meestal tussen de 17 en 28 graden Celsius. Met 7 tot 9 uren zonneschijn per dag is het een aangenaam reisseizoen.

Zonvakantie naar Barcelona

Als het strand en lekker zonnebaden het hoofddoel zijn voor een vakantie in Barcelona, dan vormen de maanden juli en augustus de beste reistijd. Wie hartje zomer een strandvakantie in Barcelona viert die mag rekenen op middagtemperaturen van gemiddeld 27 tot 32 graden Celsius en veel zon. Het zeewater heeft dan een aangename temperatuur van 23 tot 25 graden. Verkoelend genoeg voor als het warm is en warm genoeg voor wie een koukleum is. Hoewel het hartje zomer vooral zonnig en (redelijk) onbewolkt is, bestaat er altijd een kans op een regen- of onweersbui. Er kan incidenteel sprake zijn van zeer zware buien, waarbij er in korte tijd veel regen kan vallen. In de zomer komt het zelden voor dat het meerdere dagen achtereen slecht weer is.

Barcelona tijdens de schoolvakanties

Als je gebonden bent aan de schoolvakanties, bijvoorbeeld vanwege schoolgaande kinderen, dan is de meivakantie de beste reistijd voor een stedentrip naar Barcelona. Als je behalve de stad zelf ook tijd op het strand wilt spenderen, dan moet je in de zomervakantie naar Barcelona reizen. De herfstvakantie kan aangenaam zijn, maar kan ook nat verlopen. Dat komt omdat oktober de natste maand in Barcelona is. Tijdens de kerstvakantie en de voorjaarsvakantie is het vooral een kwestie van geluk hebben. Het kan bewolkt en regenachtig zijn met maxima die amper de tien graden halen, maar er bestaat evengoed een kans op lenteachtig weer met een zonnig weerbeeld en temperaturen van 17-18 graden.

Reisadvies - Barcelona
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Barcelona
Reisadvies - Barcelona
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Barcelona

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.