Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

Beste reistijd voor Sovereign Base Areas of Akrotiri and Dhekelia

Wil je weten wanneer je het beste naar Sovereign Base Areas of Akrotiri and Dhekelia kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De kans is groot dat je nog nooit van je leven van Sovereign Base Areas of Akrotiri and Dhekelia gehoord hebt. Dat is niet gek. Het betreft twee Britse militaire bases die op het eiland Cyprus ligt. De basis is een overblijfsel van het koloniale tijdperk van Cyprus. Toen het land in 1960 zelfstandig werd, wilde het Verenigd Koninkrijk de militaire posities niet opgeven. Als gevolg daarvan zijn zowel Akrotiria en Dhekelia tegenwoordig overzeese gebiedsdelen van het Verenigd Koninkrijk.

De kans dat je als toerist naar Akrotiri of Dhekelia zult reizen is erg klein. Het zijn vooral (Britse) militairen en toeleveranciers die de basissen bezoeken. Mocht je tot de mensen behoren die wel naar deze bijzondere bestemming mag of moet reizen, dan mag je je verheugen op het vrij zachte en aangename mediterrane klimaat. In de winter is het mild weer met middagtemperaturen van rond de 13 tot 17 graden Celsius. In de zomer is het warm met maximumtemperaturen die rond of boven de dertig graden liggen.

Als het weer een factor is, dan bestaat de beste reistijd uit de maanden april, mei, juni, september en oktober. We gaan ervan uit dat een zonvakantie niet het reisdoel is, anders dan zouden juli en augustus ook prima zijn.

Reisadvies - Sovereign Base Areas of Akrotiri and Dhekelia
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Sovereign Base Areas of Akrotiri and Dhekelia
Reisadvies - Sovereign Base Areas of Akrotiri and Dhekelia
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Sovereign Base Areas of Akrotiri and Dhekelia

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.