Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

servie Beste reistijd voor Servië

Wil je weten wanneer je het beste naar Servië kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Wie naar Servië reist die krijgt te maken met een klimaat dat op de grens ligt van een gematigd zeeklimaat en een meer continentaal klimaattype. De winters zijn aan de koele kant, terwijl de zomers aangenaam warm zijn. Het weerbeeld varieert een beetje per seizoen. De winters zijn duidelijk grijzer en somberder dan de andere seizoenen, terwijl je in de zonnigste maanden juist de grootste neerslagsommen hebt omdat er dan vooral sprake is van felle regen- en onweersbuien.

Beste maanden voor Servië

Kijkend naar het weer in Servië dan is de periode mei tot en met september de beste reistijd. Je mag dan rekenen op gemiddelde maximumtemperaturen van 20 tot 30 graden. De maanden juli en augustus zijn het warmst. De minima komen hartje zomer gemiddeld uit op ongeveer 14 tot 17 graden. Omdat Servië geen kustgebied heeft kan het 's nachts iets verder afkoelen dan aan de kustgebieden van buurlanden.

Stedentrips

Als je een stedentrip wilt maken, bijvoorbeeld naar Belgrado, dan zouden we kiezen voor april, mei, september of oktober. In deze maanden geniet je van prima temperaturen zonder dat het gemakkelijk te warm wordt. De hoeveelheden neerslag vallen mee in het voorjaar en najaar. Juni is de natste maand, waardoor we juni niet vermeld hebben als beste reistijd.

Rondreizen door Servië

Wie een rondreis wil gaan maken door Servië die kan dat het hele zomerseizoen prima doen. Wij zouden de voorkeur geven aan de maand september. Het is dan iets minder warm dan hartje zomer en het is droger dan in het voorjaar. Wanneer je ook naar Servië gaat voor een rondreis, houd altijd rekening met veranderlijk en onvoorspelbaar weer. Soms kun je binnen een week tijd te maken krijgen met grote temperatuursverschillen en soms grote veranderingen in het weerbeeld.

Reisadvies - Servië
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Servië
Reisadvies - Servië
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Servië

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.