Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

Schotland Beste reistijd voor Glasgow

Wil je weten wanneer je het beste naar Glasgow kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De redelijk centraal in Schotland gelegen stad Glasgow is veruit de grootste stad van het land. Dat heeft een lange aanloopperiode nodig gehad. Want hoewel de eerste mensen zich al zo'n tweeduizend jaar geleden hier vestigden, heeft het tot eind achttiende eeuw geduurd totdat de stad echt begin te groeien. Dat gebeurde vanaf het moment dat de Clyde uitgebaggerd werd en Glasgow uitgroeide tot het industriële centrum van Schotland. In een razend tempo nam Glasgow in omvang en aantal inwoners toe, waarbij het hoofdstad Edinburgh snel voorbijstreefde. Nog steeds is het zo dat het geld vooral in Glasgow verdiend wordt, terwijl Schotland bestuurd wordt vanuit het veel oudere Edinburgh. Op het gebied van stedentrips moet Glasgow het nog steeds met een relatief klein aantal bezoekers doen. De stad heeft zijn imago een beetje tegen, wat inmiddels wel wat aan het veranderen is. Wie Glasgow bezoekt die zal ontdekken dat de stad rauwer is dan andere Schotse steden, maar zeker zo interessant is.

Het weer

Zoals in heel Schotland heb je in Glasgow te maken met een gematigd zeeklimaat. Dat betekent koele winters die zelden echt winters koud worden en zomers met veelal gematigde temperaturen. De invloed van de Atlantische Oceaan is daar debet aan. Het zeewater heeft een temperende werking op de temperaturen. Ten tweede worden er over deze grote waterpartij geregeld depressies aangevoerd die gepaard kunnen gaan met regen(buien). Je zult het hele jaar door rekening moeten houden met de kans op neerslag. In het najaar is er een redelijke mogelijkheid dat er sprake is van ronduit onbestendig weer. In de winter kan er mogelijk sneeuw vallen.

Beste maanden

Wie een vakantie in Glasgow wil vieren, die heeft van mei tot en met augustus de grootste kans op goede weersomstandigheden. Vooral op basis van de dagtemperaturen geldt deze periode als beste reistijd voor Glasgow. In mei zijn maxima van ongeveer 12 tot 16 graden normaal. In juni, juni en augustus mag je gemiddeld rekenen op 16 tot 20 graden. Geregeld komen er periodes voor met warmer weer, waarbij zomerse temperaturen van 25 graden of iets hoger tot de mogelijkheden behoren. Vanaf september merk je dat herfstachtig weer de overhand begint te krijgen in Glasgow.

Reisadvies - Glasgow
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Glasgow
Reisadvies - Glasgow
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Glasgow

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.