Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

saint-lucia Beste reistijd voor Saint Lucia

Wil je weten wanneer je het beste naar Saint Lucia kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Als je tot de gelukkigen behoort die het paradijselijke eiland Saint Lucia mogen bezoeken, dan mag je je voorbereiden op warm tropisch weer met op z'n tijd een bui, maar ook redelijk veel zonneschijn. Saint Lucia ligt binnen het Caribisch gebied. Dat betekent een tropisch klimaat, veel groen en een aantal prachtige stranden.

Beste maanden

De beste reistijd om deze droombestemming te bezoeken is van januari tot en met april. Dit is de periode die in alle opzichten boven de andere maanden uitsteekt. Het is de relatief zonnigste periode, de temperaturen zijn ietwat lager en dit is de droogste periode op Saint Lucia. Vooral dat laatste is een vrij belangrijke factor, als je weet dat er gemiddeld per jaar zo'n 1400 tot 2000 millimeter aan regen valt. Het hangt er vanaf waar je op het eiland bent. De zuidkust is aanzienlijk droger dan de oostelijke en noordelijke gebieden op Saint Lucia.

Saint Lucia kent twee seizoenen. Het voor toeristen meest interessante seizoen is het droge seizoen dat van januari tot half mei loopt. Het is geen echt droge periode, maar het is de tijd van het jaar waarin er meer droge dagen zijn dan dagen met enige regenval. De buien komen minder vaak voor en zijn over het algemeen minder intens.

Temperaturen

De luchttemperatuur ligt overdag in Saint Lucia altijd rond de tropische waarde van dertig graden. Aan het begin van het jaar ligt de maximumtemperatuur wat vaker eronder. Naarmate het jaar vordert stijgen de temperaturen lichtjes. De relatieve luchtvochtigheid neemt ook wat toe, waardoor de gevoelstemperatuur stijgt. De passaatwind die vrijwel altijd wel voelbaar is kan voor enige afkoeling zorgen. Niet dusdanig dat het fris aanvoelt, maar op zo'n manier dat je het wat minder snel benauwd aan zult voelen als het dat eigenlijk wel is.

Wind

De wind waait op Saint Lucia vrijwel continu uit het oosten. De gemiddelde windsnelheid ligt zo rond de 25 tot 30 kilometer per uur. Dat betekent een windkracht 4 tot 5. Aan de oostkust is de wind vaak wat feller dan elders op het eiland. Tijdens het orkaanseizoen kunnen er tropische stormen over Saint Lucia razen. Heel af en toe komt het op Saint Lucia tot een heuse orkaan. De combinatie van orkaankracht en veel regen kan dan zorgen voor veel overlast en er bestaat een kans op schade.

Reisadvies - Saint Lucia
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Saint Lucia
Reisadvies - Saint Lucia
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Saint Lucia

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.