Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

roemenie Beste reistijd voor Boekarest

Wil je weten wanneer je het beste naar Boekarest kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De Roemeense hoofdstad Boekarest is de best bezochte stad van het land. Deze miljoenenstad die de bijnaam 'Klein Parijs' draagt, telt tal van historische gebouwen en boeiende bezienswaardigheden. Steeds meer toeristen ontdekken deze mooie en bovenal bijzondere stad, die een aantal tijdperken en momenten heeft gekend die een flinke invloed hebben gehad op de ontwikkeling. Denk hierbij aan de grote stadsbrand in 1847, de twee wereldoorlogen, het communistische tijdperk onder Nicolae Ceaușescu en de aardbeving van 1977. Rond de millenniumwisseling is Boekarest flink gaan moderniseren en tegelijkertijd begonnen met het herstellen van historische stadsdelen. Nu is Boekarest één van de meest boeiende steden in Europa.

Beste maanden om Boekarest te bezoeken

Als je een stedentrip naar Boekarest wilt maken, dan doe je dat bij voorkeur op een moment dat er een redelijke tot grote kans op goed weer bestaat. Dan kunnen we de winter al afschrijven, want de periode december tot en met februari is het koel in Boekarest. Niet zelden komen er periodes voor met matige of zelfs strenge vorst. De temperatuur kan zelfs onder de -20 graden uitkomen. Als je met lekker weer door de straten van Boekarest wilt lopen, dan plan je je vakantie het beste in het zomerseizoen in. Vanwege de mogelijk hitte kun je de maanden juli en augustus beter vermijden. De beste reistijd voor een bezoek aan Boekarest bestaat uit de maanden mei, juni, september en oktober. De voorjaarsmaand april kan ook zeer aangenaam zijn, maar er bestaat ook een kans dat de temperaturen dan aanzienlijk onder normaal liggen.

Reisadvies - Boekarest
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Boekarest
Reisadvies - Boekarest
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Boekarest

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.