Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

puerto-rico Beste reistijd voor Puerto Rico

Wil je weten wanneer je het beste naar Puerto Rico kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Puerto Rico is een bestemming gelegen in het Caribisch gebied, dat een unincorporated territory van de Verenigde Staten is. Staatsrechtelijk gezien is Puerto Rico geen 100% zelfstandig land, maar aan de andere kant is het ook geen staat van de Verenigde Staten. Het tropisch regenwoudklimaat zorgt voor continu tropische temperaturen in Puerto Rico en redelijke hoeveelheden neerslag. Net als de meeste ander Caribische eilanden heeft Puerto Rico te maken met twee seizoenen: een nat seizoen en een droger seizoen. De noordoostelijke passaatwind zorgt vrijwel het hele jaar door voor enigszins verkoeling tijdens de tropisch warme dagen in Puerto Rico.

Beste maanden

De beste reistijd voor een vakantie in Puerto Rico is van december tot en met maart. Dit zijn normaal gesproken de droogste en minst hete maanden. Het is tevens een periode die buiten het orkaanseizoen valt. Omdat de Amerikanen in deze periode graag naar Puerto Rico reizen, is het wel het duurdere hoogseizoen. Zowel de vliegtickets naar Puerto Rico als de accommodaties zijn dan gemiddeld duurder, zeker als je rond Kerstmis wilt reizen.

De noordkust of zuidkust

Het maakt verschil uit of je naar de zuidkant of de noordelijke kust van Puerto Rico reist. In het noorden valt ongeveer vijftig procent meer neerslag. In het zuiden is het fractioneel warmer, maar is het vooral de gevoelstemperatuur die hoger ligt. Dat komt omdat de passaatwind hier amper of niet merkbaar is. Wie een strandvakantie in Puerto Rico wil vieren die zal een keuze moeten maken: ga je voor een kleinere kans op een regenbui in het zuiden of ga je voor de aangename verkoeling door de passaat in het noorden of oosten?

Temperaturen

Het tropische klimaat van Puerto Rico zorgt voor temperaturen die overdag altijd richting de dertig graden Celsius gaan of nog iets hoger liggen. Tijdens de winter liggen de maxima rond de 28 tot 30 graden. In de zomer kan het aardig benauwd worden met maximumtemperaturen die rond de 32 tot 34 graden liggen bij een vrij hoge relatieve luchtvochtigheid. Bij de nachttemperaturen zie je dat het zuiden net iets koeler is dan het noorden. Echt koude nachten zul je in Puerto Rico niet zo snel meemaken. De minima liggen gedurende het hele jaar tussen de 18 en 27 graden Celsius.

Orkanen

Puerto Rico is gevoelig voor orkanen en tropische stormen. Tijdens het orkaanseizoen, maar soms ook daarbuiten, kunnen boven het relatief warme zeewater van de Atlantische Oceaan zware depressies ontstaan die richting het Caribisch gebied gaan. Deze depressies kunnen uitgroeien tot zware tropische stormen waarbij orkaankracht voor kan komen. Soms kan zo'n orkaan Puerto Rico bereiken of kan ene nabijgelegen orkaan het weer in Puerto Rico beïnvloeden.

Reisadvies - Puerto Rico
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Puerto Rico
Reisadvies - Puerto Rico
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Puerto Rico

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.