Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

portugal Beste reistijd voor Porto Santo

Wil je weten wanneer je het beste naar Porto Santo kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Het eiland Porto Santo is onderdeel van de autonome Portugese regio Madeira. Porto Santo is in opkomst als vakantiebestemming. Hoewel beide eilanden op slechts vijftig kilometer van elkaar liggen, zijn er vrij grote contrasten te zien in landschap en weer. Madeira kent hogere bergen dan Porto Santo, waardoor er orografische regens ontstaan. Hierdoor is Madeira natter en groener dan Porto Santo, dat een droog klimaattype kent. De combinatie van het aangename droge klimaat met een boeiend landschap maken van Porto Santo een gevarieerde vakantiebestemming. Je hebt hier indrukwekkende geologische fenomenen zoals basaltpilaren en aan de andere kant prachtige zandstranden waar je heerlijk kunt genieten van een strandvakantie. De betrekkelijke rust en authenticiteit maken van Porto Santo een geweldige vakantiebestemming.

Meest aangename maanden

De beste reistijd voor Porto Santo is van april tot en met oktober. Deze periode valt ongeveer gelijk met het zomerseizoen zoals de reisorganisaties die aanhouden. De maanden april, mei en juni zijn vooral geschikt om te gaan wandelen, excursies te maken of actief bezig te zijn. De zomermaanden juli, augustus en september zijn het meest geschikt voor een zonvakantie op Porto Santo. De klimaatstatistieken zien er dan het gunstigst uit: middagtemperaturen van gemiddeld 25 graden Celsius, vrij veel zonuren, zelden regen en een zeewatertemperatuur van ongeveer 23 graden.

Porto Santo in de winter

Je kunt Porto Santo prima in de winter bezoeken, als zonnebaden en zwemmen niet je hoofddoel is. Het milde klimaat van Porto Santo zorgt voor lenteachtig weer in het winterseizoen. Dat is heerlijk om te relaxen of juist om actief bezig te zijn. Het relatief droge weer maakt van Porto Santo een prima bestemming om lekker te overwinteren.

Reisadvies - Porto Santo
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Porto Santo
Reisadvies - Porto Santo
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Porto Santo

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.