Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

Corendon nieuwste aanbiedingen

portugal Beste reistijd voor Lagos

Wil je weten wanneer je het beste naar Lagos kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

In de Portugese regio Algarve liggen prachtige badplaatsen waar je een geweldige vakantie kunt vieren. Lagos behoort tot deze kustplaatsen. Het is een van de mooiere en meer authentieke plaatsen aan het zuidelijke kustgebied van Portugal. Niet voor niets dat hier ieder zomerseizoen toeristen in grote aantallen naartoe komen. Als ze al niet in Lagos overnachten, dan komen ze hier graag naartoe om er lekker even uit te zijn. Lagos is een geliefd stadje voor een dagtrip. Zo kun je hier onder andere de oudste kerk van de Algarve bewonderen.

De meeste mensen komen naar Lagos om een strandvakantie te vieren. Rond het plaatsje liggen een paar van de mooiste stranden van heel Portugal. Denk aan fantastische zandstranden zoals Praia Dona Ana en Praia do Porto de Mós. Met name het tussen kliffen gelegen Praia Dona Ana is een plaatje om te zien.

Beste maanden voor Lagos

Wie een vakantie in Lagos wil vieren, die doet dat het beste tussen half juni en begin september. Dit is op basis van het weer de beste reistijd voor Lagos. Je mag in deze zomerperiode rekenen op warm weer met veel zon en zeer weinig neerslag. De kans dat een dag verziekt wordt door een regenbui is klein in de zomer. Aan het begin en het eind van het vakantieseizoen is die kans groter, maar ook dan zijn het zonnige en zo goed als onbewolkte dagen die de overhand hebben. Juli en augustus zijn de warmste maanden. De middagtemperaturen liggen dan vrijwel altijd boven de zomerse waarde van 25 graden. Als het te warm is dan biedt de zee voldoende verkoeling. De zeewatertemperatuur van de Atlantische Oceaan komt maximaal uit op ongeveer 21 tot 22 graden Celsius.

Reisadvies - Lagos
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Lagos
Reisadvies - Lagos
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Lagos

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.