Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

portugal Beste reistijd voor Funchal

Wil je weten wanneer je het beste naar Funchal kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Funchal is de hoofdstad van de autonome regio Madeira en de grootste stad op het eiland Madeira. Voor vakantiegangers is Funchal een geliefde plek op het eiland, omdat het een prima uitvalsbasis vormt om Madeira te ontdekken. Daarnaast biedt de stad voldoende bezienswaardigheden, horeca en mooie plekjes om te ontdekken. Het klimaat van Funchal zorgt ervoor dat het weer vrij constant is. Het verschil tussen de gemiddelde maximumtemperatuur van de koelste en de warmste maand bedraagt slechts zes graden. In het winterseizoen mag je rekenen op lenteachtige temperaturen. In het zomerseizoen liggen de maximumtemperaturen rond de zomerse waarde van 25 graden Celsius.

Beste maanden

De beste reistijd voor een vakantie in Funchal is van april tot en met oktober. Als je vooral voor de prachtige natuur op Madeira naar Funchal reist, dan kies je het beste voor het voorjaar. De maanden april en mei zijn dan geweldig om hier te verblijven, ondanks de iets lagere temperaturen. Voor het strand of zwembad kan 21-22 graden net iets te fris zijn, maar wie wil gaan wandelen en ontdekken die kan zich bijna geen beter weer wensen.

Zonvakantie

Is een zonvakantie je hoofddoel om naar Funchal te reizen, dan is de periode juli tot en met september de beste reistijd om hier op vakantie te gaan. Funchal is vooral aangenaam voor wie wel zomers weer wil hebben, maar niet op tropische hitte zit te wachten. Dankzij de invloed van de Atlantische Oceaan blijven de middagtemperaturen in de zomer meestal hangen rond een graad of 25-26. Soms wordt het wel 30 graden, maar die kans is een stuk kleiner dan bij bestemmingen die bijvoorbeeld aan de Middellandse Zee liggen. Als je met de schoolvakanties rekening moet houden, dan is de zomervakantie de beste reistijd. De herfstvakantie is net iets te onbestendig voor een zonvakantie in Funchal.

Reisadvies - Funchal
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Funchal
Reisadvies - Funchal
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Funchal

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.