Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

portugal Beste reistijd voor Faro

Wil je weten wanneer je het beste naar Faro kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Als je op zoek bent naar een bestemming die een mooie mix biedt van strand en bezienswaardigheden, dan mag de Portugese stad Faro niet op je shortlist ontbreken. Faro ligt centraal in de geliefde regio Algarve en mag jaarlijks op een vrij groot aantal toeristen. Toch verdrinkt Faro niet in het massatoerisme. De stad weet zijn eigen identiteit prima te bewaren. Het warme mediterrane klimaat zorgt ervoor dat je Faro vrijwel het hele jaar door kunt bezoeken. In het winterseizoen is het er vaak te koel om een strandvakantie te vieren. Dat maakt Faro op dat moment niet minder interessant om als stedentripbestemming te dienen. Daarnaast kun je in Faro prima overwinteren. Bij lenteachtige temperaturen van pakweg 14 tot 17 graden overdag is het in Faro over het algemeen fijner vertoeven dan in Nederland in de winter.

Lekkerste maanden voor Faro

De beste reistijd voor een vakantie in Faro is van mei tot en met september. Ga je puur voor het strand, dan zouden we eerder de periode half juni tot en met september aanbevelen. Dat heeft te maken met het feit dat mei soms net iets te koel kan zijn, zeker als er sprake is van een wind van zee. Het water van de Atlantische Oceaan is in deze voorjaarsmaand nog koel. Reken op een zeewatertemperatuur van pakweg 17 graden Celsius. Een duik in zee is dan toebedeeld aan de echte bikkels die geen moeite hebben met het relatief koude water.

Faro tijden de schoolvakanties

Ben je gebonden aan de wettelijk vastgestelde schoolvakanties, bijvoorbeeld vanwege kinderen? Dan is de zomervakantie veruit de beste reistijd voor een vakantie naar Faro. Met gemiddelde maximumtemperaturen die net onder de dertig graden uitkomen en een groot aantal uren zonneschijn, is goed weer in de zomermaanden juli en augustus een zekerheid. Er kan een enkele keer een dag wat minder goed weer voorkomen in de zomervakantie. Die kans is vrijwel te verwaarlozen. De meivakantie is vooral geschikt voor wie voor de cultuur en bezienswaardigheden naar Faro reist. Of voor mensen die actief bezig willen zijn, bijvoorbeeld op de golfbaan.

De herfstvakantie, de kerstvakantie en de voorjaarsvakantie zijn niet de beste reisperiodes voor Faro. Als je voor een zonvakantie reist, dan heeft de herfstvakantie de beste kaarten van deze drie opties. Garanties wat betreft strandweer heb je dan niet.

Reisadvies - Faro
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Faro
Reisadvies - Faro
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Faro

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.