Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

portugal Beste reistijd voor Albufeira

Wil je weten wanneer je het beste naar Albufeira kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Het vroegere vissersstadje Albufeira is door het toerisme uitgegroeid tot één van de bekendste plaatsen aan de Algarve. Tegenwoordig is Albufeira een stad met bijna vijftigduizend inwoners, waar in de zomermaanden vaak tienduizenden toeristen tegelijkertijd hun vakantie vieren. Hoewel je heel het jaar naar Albufeira kunt reizen, is het vooral een zomerzonbestemming. Het vakantieseizoen begint eind april. De echte drukte laat toch wel tot half of eind juni op zicht wachten. Dan breekt het hoogseizoen aan dat tot begin september duurt. Deze periode wordt gekenmerkt door hoge temperaturen, veel zon en weinig neerslag. De kans dat je hartje zomer met een regenbui te maken krijgt is klein. In de loop van september neemt die kans toe. Je merkt dan ook dat de zonzekerheid afneemt en de temperaturen iets dalen.

Beste reistijd voor een strandvakantie

Als je voor zon, zee en strand naar Albufeira wilt reizen, dan is de periode half juni tot begin september de beste reistijd om dat te doen. Je hebt dan overwegend te maken met zomers weer. De maximumtemperaturen liggen meestal tussen de 25 en 30 graden. De zon laat zich een groot deel van de dag zien. Als het al een keertje bewolkt is, dan is het zelden zwaar bewolkt. Vaak blijft het bij wat sluierbewolking of wat kleinere wolkenpartijen. De invloed van de Atlantische Oceaan is merkbaar in Albufeira. Het tempert de hitte, waardoor het kwik niet zo ver boven de tropische grens van 30 graden uitstijgt. Het kan wel een keer gebeuren, op het moment dat er een warme stroming vanaf het binnenland op gang komt. Het zeewater is relatief koel in Albufeira. In augustus en september wordt er een hoogste zeewatertemperatuur van ongeveer 21-22 graden bereikt.

Albufeira tijdens de schoolvakanties

Als je gebonden bent aan de schoolvakanties, bijvoorbeeld vanwege leerplichtige kinderen, dan si de zomervakantie veruit de beste reistijd voor Albufeira. De kans op goed strandweer ligt dan rond de 97 tot 98 procent. Regen zul je zelden ervaren tijdens de zomervakantie. De herfstvakantie valt net iets te laat om een grote kans op goed strandweer te hebben. De wind trekt iets aan, de temperaturen dalen naar maxima waarden van ongeveer 22-23 graden en de kans op neerslag neemt toe. Halverwege oktober is de kans op (grotendeels) bewolkt weer ongeveer veertig procent. Tijdens de meivakantie is het wat zonniger dan tijdens de najaarsvakantie. Daar staat tegenover dat de gemiddelde temperaturen iets lager liggen aan het einde van april en het begin van mei.

Reisadvies - Albufeira
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Albufeira
Reisadvies - Albufeira
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Albufeira

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.