Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

palestina Beste reistijd voor Palestina

Wil je weten wanneer je het beste naar Palestina kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Als je naar Palestina wilt reizen, dan vormen het voorjaar en najaar de beste reistijd. In de wintermaanden is het vrij nat en aan de koele kant. Denk aan maximumtemperaturen die tussen de tien en vijftien graden liggen. In de zomer is het droog, maar kan het erg heet zijn. Dertig graden is overdag normaal, maar temperaturen van 35 graden of nog hoger zijn goed mogelijk.

Palestina kent een mix van het warme mediterrane klimaat en een warm steppeklimaat. Feit is dat grote delen van Palestina vrij droog zijn. Jeruzalem, dat op de grens van Israël en Palestina ligt, is met ongeveer 500 tot 550 millimeter aan jaarlijkse neerslag één van de nattere bestemmingen binnen het land dat niet wereldwijd erkend wordt.

Reisadvies - Westelijke Jordaanoever
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: de Westelijke Jordaanoever
Reisadvies - Westelijke Jordaanoever
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: de Westelijke Jordaanoever

Winter in Palestina

De periode december tot en met februari wordt in Palestina als winter gezien. In deze drie maanden zie je de laagste temperaturen Op sommige plekken kan er zelfs een vlok sneeuw vallen, bijvoorbeeld in Jeruzalem. Wij zouden niet zo snel voor deze periode kiezen om naar Palestina te reizen. Het is niet alleen aan de koele kant, het is ook vrij nat in de winter.

Voorjaar

Vanaf maart nemen de temperaturen toe en regent het minder vaak. Maart mag je als ene overgangsmaand zien naar de echte lente. Die valt in de maanden april en mei. De winters zijn in Palestina al niet somber te noemen, maar in het voorjaar merk je dat ze zon zich nog meer laat zien. April en mei zijn heerlijke reismaanden voor een vakantie in Palestina. Dit is het moment dat de echte hitte nog even wegblijft.

Zomer

Palestina heeft een zomerperiode die vier maanden duurt: juni tot en met september. Dit is de droogste, warmste en meest zonnige periode. Dit is zeker geen slechte reistijd voor een vakantie in Palestina , maar het kan ook té warm kan zijn om relaxed te reizen. In de laagst gelegen stad van het land, Jericho, zijn middagtemperaturen tussen de 35 en 40 graden normaal in de zomer. Veel mensen ervaren dit als onaangenaam, ook al valt het met de relatieve luchtvochtigheid mee.

Najaar

Het najaar duurt in Palestina slechts twee maanden. In deze periode dalen de temperaturen zonder dat het koud wordt. In november merk je dat het wat vaker regent en dat de bewolking ietwat hardnekkiger wordt. Wie een rondreis wil maken door Palestina die kan dat in deze periode prima doen.

Reisadvies - de Gazastrook
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: de Gazastrook
Reisadvies - de Gazastrook
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: de Gazastrook

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.