Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

oostenrijk Beste reistijd voor Wenen

Wil je weten wanneer je het beste naar Wenen kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De Oostenrijkse hoofdstad Wenen is een bestemming die het hele jaar door druk bezocht wordt. Omdat veel van de bezienswaardigheden van Wenen niet persé goed weer nodig hebben, komen toeristen redelijk goed verspreid over het jaar hier naartoe. De musea, staatsopera, neoclassicistische gebouwen en Weense koffiehuizen hebben altijd hun aantrekkingskracht, weer of geen weer. Een vrij grote groep mensen kiest er zelfs bewust voor om in de winter naar Wenen te gaan. Het weer is dan somberder en koeler, maar het maakt er de stad niet minder romantisch op. Zo is een ritje met een typische Weense paardenkoets, een fiaker, tijdens koel weer misschien wel leuker dan in de zomer. Menig paar duikt dan onder een dekentje tegen elkaar aan om vanuit de koets van alle pracht en praal te genieten.

Wenen

Beste maanden voor Wenen

Als je puur kijkt naar het weer en de voorkeur biedt aan warmer zonniger weer, dan is de periode mei tot en met september de beste reistijd voor Wenen. Je mag dan rekenen op aangename temperaturen, met name in juni. De kans dat het dan lekker warm is, zonder dat het té warm wordt, is dan vrij groot. Juli en augustus zijn wat warmer en de kans op een tropische dag neemt toe. Daarnaast bestaat er hartje zomer een grotere kans op een zomerse onweersbui. Die kunnen gepaard gaan met veel regen. Vaak houdt dit weer maar even aan, waarna het snel droger wordt.

Wenen is geen wintersportbestemming. In en rond Wenen vind je geen skigebieden of pistes. Dat komt omdat Wenen in het lagergelegen deel van Oostenrijk ligt en niet in de Alpen, waar je wel prima kunt skiën.

Hoogseizoen

In het geval van Wenen zijn de maanden mei, juni, september, oktober en december de hoogseizoensmaanden. De voor- en najaarsmaanden zijn vooral populair vanwege het vrij aangename weer. In Europa wordt hartje zomer minder gebruikt voor stedentripbestemmingen. De maand december (en het eind van november) is een geliefde reisperiode voor Wenen vanwege de kerstmarkten die hier dan gehouden wordt. Deze winterse sferen zorgen ervoor dat de hotelkamerprijzen flink kunnen oplopen in de laatste week van november en de eerste drie weken van december.

Reisadvies - Wenen
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Wenen
Reisadvies - Wenen
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Wenen

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.