Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

noorwegen Beste reistijd voor Bergen

Wil je weten wanneer je het beste naar Bergen kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De stad Bergen ligt aan de westkust van Noorwegen. Bergen is na Oslo de tweede stad van dit Scandinavische land, maar op het gebied van toerisme is het de belangrijkste plek van het land. Dat komt omdat de stad een ideaal uitgangspunt is voor fjordencruises, de mooiste treinritten door Noorwegen en allerlei wandeltochten door de zeven bergen die de stad omringen. Kenmerkend voor het klimaat van Bergen is dat het een voor Europese begrippen uitermate natte bestemming is. Als je een week lang zonnig weer wilt hebben dan kun je beter ergens anders op vakantie gaan. Neerslag valt gedurende het hele jaar in vrij grote hoeveelheden. Uit eigen ervaring weten we dat je het geluk kunt hebben dat het weleen paar dagen zonnig en voor lokale begrippen erg warm is in Bergen. Wij bezochten de stad in mei 2017 terwijl de lucht strak blauw bleef en de thermometers de zomerse waarde van 25 graden overschreden. Dat is niet normaal voor Bergen.

Beste maanden

De beste reistijd voor Bergen is van mei tot en met september. Dit is het warmere hoogseizoen, waarbij de temperaturen overdag meestal ergens tussen de 12 en 22 graden uitkomen. In mei is er een redelijke kans dat het kwik onder de tien graden blijft steken, zeker aan het begin van de maand. Juli en augustus zijn het warmste met gemiddelde maxima van 19 graden Celsius. In deze zomermaanden is de kans het hoogste dat er zomerse waarden van 25 graden gehaald worden.

Bergen

Nat en somber winterseizoen

Vanaf september neemt de hoeveelheid regen toe, dalen de temperaturen en wordt de zon vaker gehinderd door bewolking. September is een reismaand die goed uit kan pakken, maar ook voor een totaal verregende vakantie-ervaring kan zorgen. Na september wordt het weer snel somberder en koeler in Bergen. De wintermaanden december, januari en februari bieden gemiddelde middagtemperaturen die enkele graden boven het vriespunt liggen. Er komen ook dagen voor dat het kwik het hele etmaal onder nul blijven.

Reisadvies - Bergen
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Bergen
Reisadvies - Bergen
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Bergen

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.