Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

montserrat Beste reistijd voor Montserrat

Wil je weten wanneer je het beste naar Montserrat kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Vraag aan mensen in je omgeving waar op onze aardbol Montserrat ligt en je zult weinig mensen hebben die zonder aarzeling 'in het Caribisch gebied' zullen antwoorden. Het aantal personen dat ook weet te vertellen dat Montserrat een overzees gebiedsdeel is van het Verenigd Koninkrijk zal nog kleiner zijn en je zult nog minder mensen kennen die daadwerkelijk op Montserrat op vakantie geweest zijn. Enorme vulkaanuitbarstingen die tussen 1995 en 1997 plaatsvonden hebben het eiland deels verwoest en onbewoonbaar gemaakt. Het toerisme is mede daardoor ook beperkt. Het zijn vooral cruisepassagiers die Montserrat bezoeken.

Montserrat kent een tropisch klimaat zorgt voor continu tropische temperaturen en redelijke hoeveelheden neerslag. In een gemiddeld kalenderjaar moet je rekenen op ongeveer 1500 tot 2000 millimeter aan regen. Andere neerslag zoals sneeuw komt niet voor op Montserrat. De maximumtemperaturen liggen vrijwel het hele jaar door ergens tussen de 26 en 34 graden Celsius. Tijdens onze winter kent Montserrat de droogste periode en de relatief laagste temperaturen. Denk dan aan gemiddeld 27-29 graden. De zeewatertemperatuur ligt dan amper lager dan de luchttemperatuur. Vanaf april wordt het beetje bij beetje warmer. Rond juni/juli neemt de kans op neerslag toe met augustus tot en met november als natste periode. Dit is tevens de tijd dat er de grootste kans is dat er orkaanactiviteit in de buurt aanwezig is. Heel af en toe krijgt Montserrat zelf te maken met een orkaan.

Beste maanden

De beste reistijd voor een vakantie in Montserrat is van februari tot begin mei. Dit is de droogste periode, waarin er wel altijd een regenbui voor kan komen. De temperaturen zijn nog iets getemperd, waardoor je in deze periode het meest aangename weer hebt in Montserrat. Koud zul je het geen moment hebben, tenzij je een ruimte opzoekt met een overijverig werkende airconditioning.

Reisadvies - Montserrat
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Montserrat
Reisadvies - Montserrat
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Montserrat

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.