Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

montenegro Beste reistijd voor Montenegro

Wil je weten wanneer je het beste naar Montenegro kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Op de Balkan ligt het relatief kleine land Montenegro, dat qua landoppervlakte ongeveer tweederde kleiner is dan Nederland. Montenegro ligt aan de Adriatische Zee, waar het ongeveer 294 kilometer aan kustlijn heeft. Langs de kust liggen uiteenlopende stranden. Het ruim twaalf kilometer lange zandstrand Velika Plaža is het langste strand van het land en is te vinden in het zuidwesten van Montenegro. Achter de relatief smalle kuststrook bestaat het landschap van Montenegro vooral uit karstgebieden. Veel gebieden liggen gemiddeld rond de duizend meter boven zeeniveau, maar er zijn ook pieken binnen de Dinarische Alpen die richting de tweeduizend meter gaan.

De combinatie van een mediterraan klimaat in de kustgebieden en een continentaal klimaat landinwaarts zorgt ervoor dat de winterperiode niet zo geschikt is voor een rondreis door Montenegro of een algemene vakantie naar dit land. Aan de kust is het dan te nat en eigenlijk ook te koel. Landinwaarts zorgen winterse omstandigheden er dan voor dat dit de winter niet de beste reistijd is voor een vakantie in Montenegro, tenzij je een wintersportvakantie wilt vieren.

Beste maanden voor Montenegro

De beste reistijd voor een vakantie in Montenegro is van juni tot en met augustus. Het is dan warm, vrij droog en zonnig tot zeer zonnig op veel plekken in het land. De omstandigheden zijn aan de kust het beste. Daar mag je rekenen op middagtemperaturen van 27 tot 33 graden Celsius, met soms een uitschieter naar boven. Landinwaarts is het vaak wat koeler.

Wintersport

Wil je voor de wintersport naar Montenegro reizen? Dan kun je dat het beste doen in januari, februari of maart. De combinatie van voldoende sneeuwval met temperaturen die veelal rond of onder het vriespunt liggen zorgen voor goede omstandigheden om te skiën of snowboarden. Een wintersportvakantie in december behoort ook tot de mogelijkheden, zeker in de tweede helft van de maand, maar deze periode is minder sneeuwzeker dan januari en februari.

Reisadvies - Montenegro
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Montenegro
Reisadvies - Montenegro
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Montenegro

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.