Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

malta Beste reistijd voor Valletta

Wil je weten wanneer je het beste naar Valletta kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Valletta is de hoofdstad en tevens de grootste stad van het land Malta. Valletta ligt aan de oostkust van het eiland Malta. De basis van de stad is in de zestiende en zeventiende eeuw gelegd. Het historisch centrum, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, biedt tal van historische panden en straten zoals het Grootmeesterspaleis en de Sint-Janscokathedraal. Omdat Valletta geen stranden of grote hotels kent, is het aantal toeristen dat in Valletta zelf verblijft vrij beperkt. De meeste vakantiegangers verblijven in de plaatsen die direct aan Valletta grenzen zoals Sliema en St. Julians. Voor de meesten is Valletta een daguitje.

Lekkerste maanden voor Valletta

Als je Valletta wilt bezoeken, dan zijn het voorjaar en najaar de beste reisperiodes. Als we een keuze moeten maken dan duiden we de periode half april tot half juni aan als beste reistijd voor Valletta. Het is dan vaak zeer zonnig en het is nog niet te warm. In juli en augustus kunnen de temperaturen in Valletta flink oplopen. Als je dan in een stad rond gaat wandelen dan kan het te warm zijn, zeker op de plekken die zo beschut liggen dat er geen verkoeling mogelijk is.

September en oktober zijn qua temperatuur prima, maar je merkt dat er vanaf half september een toenemende kans op regen is. Vandaar dat wij eerder geneigd zijn om voor het late voorjaar te kiezen voor een reis naar Valletta.

Valletta

Valletta in de winter

Je kunt Valletta in de winter bezoeken. Deze periode biedt redelijk mild weer. Wat je wel zult merken is dat het vaker grijs is en dat er geregeld een bui valt. Opvallend is verder dat er in de winter meer wind staat. In december, januari en februari staat er gemiddeld windkracht 4. In de zomermaanden is dat windkracht 2 tot 3. Het winterseizoen is qua weer misschien niet de beste reistijd. Het voordeel is wel dat je in de winter weinig toeristen aantreft op Malta en dus ook in Valletta. Mocht je tijdens dit rustigere seizoen een tripje naar Valletta willen maken, dan is april een goede maand om dit te doen. Het is dan al wat warmer en droger, maar het toerisme komt pas aan het einde van de maand op gang.

Reisadvies - Valletta
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: het land Malta
Reisadvies - Valletta
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: het land Malta

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.