Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

malta Beste reistijd voor Gozo

Wil je weten wanneer je het beste naar Gozo kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Gozo is het op één na grootste eiland van het land Malta. Het hoofdeiland Malta is ruim vier keer zo groot. Binnen Malta geldt Gozo als de plek die rustiger en authentieker is dan het eiland Malta. Hierdoor ontvangt Gozo een ander soort publiek. Vak komt men hier om te genieten van de relaxte dorpjes en de rust van de natuur. Gozo is bijvoorbeeld een prima bestemming voor wie volop wil gaan wandelen op vakantie. Wat een grote invloed heeft op het verschil in het toerisme naar beide eilanden, is dat Gozo geen eigen internationaal vliegveld heeft. Je moet daarom altijd met een veerboot de overtocht van Malta naar Gozo maken. Men zet in Gozo al jaren in op duurzaam toerisme.

Het mediterrane klimaat van Gozo zorgt voor lange droge zomers en milde nattere winters. Eigenlijk kent Gozo maar één reisseizoen en dat is het zomerseizoen. Vanaf eind april start het toerisme op en tegen het einde van oktober hebben de meeste toeristen Gozo alweer verlaten. Het is niet zo dat er in de winterperiode helemaal geen toeristen naar Gozo komen. Het aantal is in vergelijking tot de zomer zo klein, dat je de winter amper als een heus reisseizoen kunt beschouwen.

Fijnste maanden voor Gozo

De beste reistijd voor een vakantie naar Gozo is van half april tot half oktober. In de maanden april en oktober moet je soms wat geluk hebben wat betreft het weer. In de periode mei tot en met september is goed weer bijna gegarandeerd. Er bestaat hartje zomer een redelijke kans dat je het eerder te warm dan te koud zult vinden op Gozo. Zeker in het binnenland van Gozo kan het dan van tijd tot tijd zinderend heet zijn. Zo kunnen de middagtemperaturen in hoofdstad Victoria, dat centraal op het eiland ligt, oplopen tot ver boven de 30 graden. Soms wordt de extreme waarde van 40 graden geregistreerd.

Gozo

Zonvakantie op Gozo

Als je voor de zon naar Gozo op vakantie gaat, dan zouden wij vooral de periode juni tot half september aanbevelen. In mei is het zeewater nog wat aan de frisse kant en begin mei kan het weer in het algemeen wat minder stabiel zijn. Vanaf de tweede helft van mei is de zonzekerheid beter. De zeewatertemperatuur ligt in juni rond de 22 graden en in de periode juli tot en met september rond de 25-26 graden. In beschutte baaien kan het water net iets warmer zijn.

Reisadvies - Gozo
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: het land Malta
Reisadvies - Gozo
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: het land Malta

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.