Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

letland Beste reistijd voor Riga

Wil je weten wanneer je het beste naar Riga kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Je mag de stad Riga als een natuurlijke schoonheid beschouwen, die bij elk weertype wel iets moois heeft. Maar eerlijk is eerlijk, bij enigszins aangename temperaturen is het het prettigst om door de straten van Riga te wandelen of te fietsen en de prachtige architectuur van de stad komt het best tot zijn recht komt als deze beschenen wordt door de zon. De geografische ligging zorgt ervoor dat Riga te maken heeft met vrij koele winters, die niet zelden gepaard gaan met sneeuw. De sombere sfeer als gevolg van de veelvuldig aanwezige bewolking is een ander element waardoor Riga in winterse sferen niet voor iedereen als beste reistijd gezien wordt. De meeste mensen geven er de voorkeur aan om in het late najaar, de zomer of het vroege najaar naar Riga te reizen.

Beste maanden voor een bezoek aan Riga

De beste reistijd voor een vakantie naar Riga is van mei tot begin september. Dit is de periode waarin je een redelijk goede kans hebt dat de weergoden je gunstig gezind zijn. Op tropische warmte hoef je niet zo snel te rekenen, dat komt maar sporadisch voor in Riga. Als je kijkt naar de zomermaanden juni, juli en augustus dan liggen de maximumtemperaturen zo rond of net iets boven de twintig graden. Op jaarbasis komen er tussen de 15 en 25 dagen voor dat het kwik in Riga oploopt tot de zomerse waarde van 25 graden of nog wat hoger. In juni kun je de pech hebben dat je in een aanzienlijk koelere periode terechtkomt, waarbij de temperaturen soms wel een graad of acht onder normaal blijven steken.

Wie in mei of de eerste helft van september naar Riga reist, die kan qua weer twee totaal verschillende kanten van het klimaat van Riga ervaren. In mei kan het overdag 8 graden en regenachtig zijn, maar het kan ook volle bak zomer zijn met temperaturen die een stuk boven de twintig graden uitkomen. Op het gebied van neerslag zit je in mei vaak beter dan in de zomer. Deze lentemaand is ongeveer veertig procent minder nat dan een doorsnee zomermaand.

Reisadvies - Riga
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Riga
Reisadvies - Riga
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Riga

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.