Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

kroatie Beste reistijd voor Zagreb

Wil je weten wanneer je het beste naar Zagreb kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Centraal in het noorden van Kroatië ligt Zagreb. Dit is de grootste stad en tevens hoofdstad van Kroatië. Toeristisch gezien is het niet de best bezochte stad van het land. Dat is Dubrovnik. Dit komt niet omdat Zagreb niet interessant zou zijn. Nee, integendeel. Zagreb is een boeiende bestemming met veel historie en een rijke cultuur. Er zijn tal van interessante musea en mooie bezienswaardigheden om te ontdekken in Zagreb.

De ligging wat verder landinwaarts zorgt ervoor dat Zagreb te maken heeft met een continentaal klimaat. Dat zorgt voor wat koelere winters en nattere wispelturige zomers. Je kunt in juli en augustus te maken hebben met hete zonnige dagen waarin het tussen de 30 en 35 graden wordt, maar het is evengoed mogelijk dat je een koelere periode hebt waarin de zomerse grens van 25 graden niet bereikt wordt.

Fijnste maanden voor Zagreb

De beste reistijd voor Zagreb is de periode mei tot en met september. Dit is het warmere seizoen waarin de zon zich het meeste laat zien. Het is tevens de periode waarin er gemiddeld iets meer neerslag valt dan in het winterseizoen. De maanden juni en augustus zijn net iets natter dan de andere maanden. In augustus valt regen vooral in de vorm van felle zomerse buien.

Wintersport

Direct aan de noordkant van Zagreb kun je in de winter skiën en snowboarden. De berg Medvednica, die aan de noordkant van Zagreb ligt, biedt allerlei mogelijkheden om aan wintersport te doen. Bij het hoogste punt Sljeme vind je meerdere afdalingen. De beperkte hoogte (1033 meter) zorgt ervoor dat er geen lang skiseizoen is. De beste maanden om hier aan wintersport te doen zijn januari en februari. Je hebt dan de grootste kans op sneeuwval.

Reisadvies - Zagreb
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Zagreb
Reisadvies - Zagreb
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Zagreb

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.