Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

kroatie Beste reistijd voor Split

Wil je weten wanneer je het beste naar Split kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De in het zuiden van Kroatië gelegen havenstad Split wordt gezien als de toeristische toegangspoort voor verschillende vakantiebestemmingen in Dalmatië. De internationale luchthaven van Split wordt vrij veel gebruikt als aankomst- en vertrekvliegveld voor toeristen die dit deel van Kroatië komen bezoeken. Steeds meer bezoekers beginnen of eindigen hun vakantie met een dag of paar dagen in Split zelf. Hoewel de nummer 2 stad van het land het authentiekere Dubrovnik ruim voor zich moet dulden als vakantiebestemming, neemt het toerisme in Split zelf steeds verder toe.

Meest aangename maanden voor Split

Het mediterrane klimaat van Split kent vier seizoenen. De zomers en winters worden gescheiden door twee kortere tussenperiodes, waarin het weer tamelijk wispelturig kan zijn. De maanden mei, juni en september gelden als beste reistijd voor een vakantie aan Split. Dat komt omdat de heetste maanden van het jaar, juli en augustus, vrij warm zijn voor een stedentrip. Met gemiddelde maximumtemperaturen die in de schaduw uitkomen rond de 30 graden, kun je je voorstellen dat het in de straten van Split best heet kan worden.

Neerslag

Ondanks de vrij zuidelijke ligging is Split ongeveer net zo nat als Nederland. Er zit wel een verschil in het neerslagpatroon. In Split zijn de laatste 3 maanden van het jaar het natste, gevolgd door het eerste kwartaal. De periode juni tot en met augustus is aanzienlijk droger. Dat betekent niet dat je geen kans maakt op een zomerbui. Iedere maand van het jaar kan het regenen. Tijdens de milde wintermaanden bestaat er een kans dat neerslag in de vorm van sneeuw valt. Vaak blijft dit niet of slechts voor korte duur liggen. Als het 's nachts sneeuwt, dan verdwijnt de witte laag meestal in de loop van de dag.

Reisadvies - Split
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Split
Reisadvies - Split
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Split

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.