Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

kroatie Beste reistijd voor Istrië

Wil je weten wanneer je het beste naar Istrië kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De provincie Istrië ligt in het uiterste noordwesten van Kroatië. Het is onderdeel van het schiereiland Istrië , dat het grootste schiereiland in de Adriatische Zee is. Vanwege de ligging behoort Istrië tot de meest geliefde Kroatische vakantiebestemmingen onder Nederlandse toeristen. Vanuit Nederland is dit gebied met een rijafstand van ongeveer 1400 kilometer nog prima te doen met de auto, motor of camper. Istrië is mede daarom populair onder kampeerders. Istrië herbergt een groot aantal mooie plaatsen zoals Poreč, Rovinj en Pula. Het fraaie landschap herbergt tal van mooie dorpjes en wijnmakerijen.

Beste maanden voor Istrië

Istrië is een echte zomerbestemming. Je hoeft voor een vakantie naar Istrië niet te wachten tot het volle bak zomer is, tenzij een zonvakantie je hoofddoel is. In dat geval is de periode juni tot en met augustus de beste reistijd. Ga je voor cultuur, natuur en ontspanning naar Istrië dan is mei tot en met september de beste reistijd. Je moet dan wel in je achterhoofd houden dat zowel mei als september natter zijn en dat de maanden juli en augustus het warmste zijn. De officiële maximumtemperaturen lopen op naar 25 tot 30 graden tijdens deze zomermaanden. De kans is redelijk dat je tijdens de zomervakantie dagen mee zult maken waarbij de temperatuur boven de 30 graden uitstijgt.

Istrië in de winter

Het mediterrane klimaat dat het weer in Istrië bepaalt, zorgt voor redelijk milde winters. Het is te koud, te nat en te somber om van Istrië een winterzonbestemming te maken. Ondanks dat Istrië wel bergen kent (Učka is met 1401 meter de hoogste berg van Istrië) en er in de hoger gelegen gebieden sneeuw kan vallen in de winter, is het geen wintersportbestemming. Als je wilt skiën in Kroatië dan zul je naar andere gebieden uit moeten wijken voor je wintersportvakantie.

Reisadvies - Istrië
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Istrië
Reisadvies - Istrië
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Istrië

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.