Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

oeweit Beste reistijd voor Koeweit

Wil je weten wanneer je het beste naar Koeweit kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De rijke Staat Koeweit is een land dat gelegen is op het Arabisch Schiereiland en aan de noordelijke kust van de Perzische Golf. Dankzij de ligging is er sprake van een warm woestijnklimaat en mag Koeweit zich de warmste bestemming op het Arabisch Schiereiland noemen. De winters zij vrij droog, vrij zonnig en zeer zacht. Tijdens de lange zomer is Koeweit bloedheet en gortdroog. Zeker in de maanden juli en augustus, als wij in Europa onze zomervakantie vieren, is het in Koeweit buiten amper uit te houden. Niet voor niets dat vrijwel alle hotels, restaurants, winkels en openbare gebouwen voorzien zijn van goede airconditionings.

Beste maanden

Als je een vakantie in Koeweit wilt vieren, dan is november tot en met maart de beste reistijd om dat te doen. Dit is de milde warme periode waarin er heel af en toe ene bui valt en er niet zo gemakkelijk sprake is van hitte. In de maand april zie je de temperaturen flink oplopen, zowel overdag als 's nachts. Vanaf juni komt zelfs de minimumtemperatuur bijna niet meer onder de dertig graden. Overdag zijn dan temperaturen van 43 tot 48 graden zeer normaal. Onder dit soort omstandigheden is actief bezig zijn in de buitenlucht af te raden. Zelfs een simpele wandeling kan al te inspannend zijn gedurende de dag. Pas in oktober zie je de temperaturen dalen en zelfs dan is het vaak heet.

Zonvakantie

Wie tijdens zomerse temperaturen een zon- of strandvakantie in Koeweit wil vieren, die doet dat bij voorkeur in november, maart of april. Het is dan warm, maar vaak nog niet te warm. Omdat dit overgangsmaanden zijn tussen de zomer en de winter, kunnen er dagen voorkomen met een fikse regen- of onweersbui. Periodes met dagenlang slecht weer komen zelden voor in Koeweit.

Rondreis

Wil je een rondreis maken door Koeweit? Dan is half november tot het einde van maart een prima reistijd. je kunt af en toe een dag hebben dat het regent of onweert en ook zandstormen behoren behoren tot de mogelijk elementen waar je mee te maken kunt krijgen. Het grootste deel van de winter is het prima weer om rond te reizen in Koeweit.

Koeweit tijdens de schoolvakanties

Als je vastzit aan de wettelijk vastgestelde schoolvakanties, dan zijn de kerstvakantie en de voorjaarsvakantie de juiste momenten om in Koeweit op vakantie te gaan. Het is dan aangenaam warm, soms iets te koel, maar zelden te warm. Wie warmte wil hebben die zou in de herfstvakantie naar Koeweit kunnen reizen, maar met middagtemperaturen van gemiddeld 35 tot 40 graden kan het dan ook nog té warm zijn.

Ramadan

Tijdens de islamitische vastenmaand is het lastig om overdag iets te eten of te drinken in Koeweit. De ramadan beheerst dan het dagelijks leven in het land. Tijdens het daglicht zijn restaurants gesloten. Omdat de ramadan gebaseerd is op de islamitische kalender, verspringt deze periode ieder jaar. Kijk daarom voordat je naar Koeweit reist wanneer de ramadan valt.

Reisadvies - Koeweit
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Koeweit
Reisadvies - Koeweit
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Koeweit

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.