Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

kaapverdie Beste reistijd voor São Vicente

Wil je weten wanneer je het beste naar São Vicente kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

São Vicente ligt redelijk westelijk binnen de Barlavento-eilanden van Kaapverdië. Hierdoor is er sprake van een tropisch savanneklimaat. Dit klimaattype staat garant voor veel dagen met droog, warm en zonnig zomerweer. Hierdoor is de mooie omstandigheid ontstaan dat je eigenlijk het hele jaar door prima naar São Vicente kunt reizen om daar te genieten van een heerlijke zonvakantie. Grote verschillen in het weer komen er niet voor. De temperaturen zijn redelijk constant, de zon schijnt zelfs tijdens de somberste maanden geregeld en regenen doet het maar af en toe.

Beste maanden

Op basis van de langjarige klimaatcijfers is de periode mei tot en juli de beste reistijd voor een vakantie op São Vicente. Het is dan vrij warm, vaak zonnig en de kans op neerslag is dan beperkt. Juli is wat somberder dan mei en juni, maar zonnig genoeg om van een zonvakantie te genieten. Wil je tijdens een schoolvakantie naar São Vicente reizen? Kies dan voor de meivakantie of eventueel de voorjaarsvakantie. Als je in de zomervakantie wilt gaan, dan zijn de eerste weken van die vakantie over het algemeen iets beter dan de latere maanden.

Reisadvies - São Vicente
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: São Vicente
Reisadvies - São Vicente
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: São Vicente

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.