Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

Corendon nieuwste aanbiedingen

kaapverdie Beste reistijd voor Sal

Wil je weten wanneer je het beste naar Sal kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Sal is een van de populairste vakantiebestemmingen op de Kaapverdische Eilanden. Het tropische savanneklimaat zorgt er in combinatie met de aangename zandstranden voor dat je eigenlijk het hele jaar door uitstekend naar Sal kunt vliegen om daar van een strandvakantie te genieten. Onaangenaam weer komt niet voor op het eiland Sal. De verschillen in temperatuur zijn beperkt en van een grote kans op serieuze regenval is amper sprake. Op jaarbasis valt er op Sal minder neerslag dan tijdens de Nederlandse zomer. De temperaturen liggen overdag veelal tussen de 24 en 32 graden. In de nacht koelt het af naar gemiddeld 17 tot 26 graden Celsius.

Beste maanden

Hoewel wij vinden dat je het hele jaar prima naar Sal kunt reizen, zijn er wel twee periodes die we als beste reistijd voor Sal aan kunnen duiden. Gebaseerd op de temperaturen en de neerslagkansen heeft de periode april tot en met juli onze voorkeur voor een vakantie op Sal. In augustus is er wat meer kans op bewolking en soms een spat regen. Een andere reisperiode die uitstekend is om een vakantie op Sal te vieren, is van eind oktober tot begin december. Het weer heeft dan een opleving: meer zon, amper regen en vrij hoge temperaturen. Het voordeel van Sal in deze periode is dat het op dat moment tot de beste zonbestemmingen ter wereld behoort.

Sal tijdens de schoolvakanties

Als je gebonden bent aan de Nederlandse schoolvakanties dan zijn de meivakantie en de eerste weken van de zomervakantie de beste reisperiodes. Voor de Belgen is de Paasvakantie een uitstekend moment om een vakantie op Sal te vieren. Wie in de herfstvakantie naar Sal vliegt die kan geluk hebben qua weer, maar er bestaat ook een kans op een periode met vrij veel bewolking en soms wat regen. De voorjaarsvakantie is erg populair voor een weekje zon, zee en strand op Sal.

Reisadvies - Sal
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Sal
Reisadvies - Sal
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Sal

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.