Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

kaapverdie Beste reistijd voor Boa Vista

Wil je weten wanneer je het beste naar Boa Vista kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Zonnig, warm en overwegend droog. Dat is hoe je het weer op het Kaapverdische eiland Boa Vista in het kort kunt samenvatten. Dankzij het aangename subtropische klimaat is Boa Vista een ideale vakantiebestemming voor een zon-, zee- en strandvakantie. Dat is de belangrijkste reden voor toeristen om naar deze zonbestemming te vliegen. De luxe hotelresorts die aan de oostkust en zuidkust van Boa Vista te vinden zijn, zorgen ervoor dat het je aan niets zal ontbreken tijdens je relaxvakantie op dit zonovergoten eiland.

Het weer op Boa Vista is vrij constant. De maximumtemperaturen komen de meeste dagen boven de zomerse grens van 25 graden uit en geregeld wordt het tropisch warm met maxima van 30 graden of net wat daarboven. In de nacht koelt het amper af, waardoor het ook in de avonduren prima vertoeven is in de buitenlucht. Regen is amper een factor op Boa Vista. In de periode december tot en met juli is het nagenoeg droog. In combinatie met de uitbundig schijnende zon zijn dit prima omstandigheden voor een overheerlijke zonvakantie.

Beste maanden

Eigenlijk kun je het hele jaar door prima naar Boa Vista reizen. Er bestaan geen periodes met slecht weer. Wel is er een periode dat er een grotere kans op regen bestaat en dat de zon zich wat minder laat zien. Dit begint in de loop van juli en duurt tot november. Op basis van de klimaatstatistieken is de periode december tot en met juni de beste reistijd voor een vakantie naar Boa Vista. Dat maakt dit een ideale winterzonbestemming.

Boa Vista tijdens de schoolvakanties

Zit je vast aan de schoolvakanties? Dan zijn de voorjaarsvakantie en de meivakantie de beste momenten om voor een zonvakantie naar Boa Vista af te reizen. Voor België geldt de paasvakantie als een ideale reistijd voor een vakantie op Boa Vista. De kerstvakantie is over het algemeen ook prima, maar dan liggen de prijzen voor de pakketreizen vaak wel aan de hoge kant. Wie in de zomervakantie naar Boa Vista wil reizen, die kiest het beste voor het begin van de zomervakantie.

Reisadvies - Boa Vista
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Boa Vista
Reisadvies - Boa Vista
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Boa Vista

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.