Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

jordanie Beste reistijd voor Jordanië

Wil je weten wanneer je het beste naar Jordanië kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Het koninkrijk Jordanië ligt vrij centraal in het Midden-Oosten. Het land is vernoemd naar de ligging aan de Jordaan. Deze rivier vormt grotendeels de natuurlijke grens met Israël en Palestina. Verder ligt Jordanië aan de Dode Zee en in het uiterste zuidwesten aan de Rode Zee. Het landschap bestaat grotendeels uit woestijnen. In het noordwesten zijn bossen te vinden en het gebied langs de Jordaan bestaat door irrigatie voor een groot deel uit landbouwgebied. Jordanië is een droog land waar de temperaturen flink op kunnen lopen. Er zijn drie klimaattypes die veel voorkomen: het warme woestijnklimaat (ongeveer 50% van het hele land), het koude woestijnklimaat en het warme steppeklimaat.

Jordanië kent een vrij lange en warme tot zeer warme zomer, afhankelijk van waar je je binnen het land bevindt. De winters zijn over het algemeen vrij mild, met uitzondering van de berggebieden waar sneeuw en vorst voor kan komen. In februari zie je de temperatuur al stijgen. Je mag maart en april als voorjaar beschouwen, maar dan breekt op de meeste plekken in mei de zomer al echt aan. De zomerperiode houdt op veel plekken stand tot en met oktober. Eigenlijk is er amper sprake van een najaar. November is eigenlijk de enige echte najaarsmaand in Jordanië.

Lekkerste maanden

De beste reistijd voor een groot deel van Jordanië is van half maart tot half mei en van half september tot eind oktober. Dit zijn de twee periodes waarin het in vrijwel heel het land aangenaam is en er weinig tot geen neerslag valt. Op de warmste plekken kan het in de eerste helft van mei al wel aan de hete kant zijn, net als in september.

Reisadvies - Jordanië
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Jordanië exclusief Akaba
Reisadvies - Jordanië
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Jordanië exclusief Akaba

Strandvakantie in Jordanië

Er ligt één badplaats in Jordanië en dat is Akaba (of Aqaba). Deze stad ligt aan de Rode Zee. Vanwege de vele uren aan zonneschijn en de kleine hoeveelheid regen die hier valt, is Akaba een vrij groot deel van het jaar prima geschikt voor een strandvakantie. In de loop van mei begint de warmte serieuze vormen aan te nemen. Juni, juli, augustus en ook nog september zijn serieus heet in Akaba. Wij zouden voor april, oktober of eventueel november kiezen als beste reistijd voor een strandvakantie in Akaba.

Reisadvies - Akaba
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Akaba
Reisadvies - Akaba
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Akaba

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.