Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

jemen Beste reistijd voor Jemen

Wil je weten wanneer je het beste naar Jemen kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Jemen is het meest zuidelijke land en is voor de doorsnee toerist geen echte vakantiebestemming. Het is er voor bezoekers zeer onveilig. Wie het officiële reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken bekijkt die zal begrijpen dat je niet voor zomaar een vakantie naar Jemen reist. Jammer, want Jemen telt een aantal bijzondere bezienswaardigheden waarvan er enkele op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Hierbij moet je denken aan de oude binnenstad van Saana, de oude ommuurde stad Shibam en de historische stad Zabid.

Mocht je toch naar Jemen willen of moeten reizen, dan moet je rekenen op warme tot zeer warme weersomstandigheden in een redelijk groot deel van het land. Het westelijke plateau, waar hoofdstad Saana ligt, is meer gematigd. Daar liggen de maximum temperaturen rond de 21-23 graden Celsius in de winter en rond de 26 tot 30 graden in de zomermaanden. Het woestijnklimaat aan de Rode Zee-kust zorgt voor droogte (vaak minder dan honderd millimeter regen per jaar) en hogere temperaturen. Maxima van 36 tot ruim 40 graden in de zomer zijn daar normaal. Aan de Golf van Aden is het weer iets meer gematigd. Daar ligt de maximumtemperatuur in de heetste zomermaanden gemiddeld tussen de 32 en 36 graden Celsius.

Beste maanden

Op basis van de weersomstandigheden in heel Jemen kunnen we de periode november tot en met april als beste reistijd aanduiden. Het is op het eiland Socotra dan wel iets natter, maar de hoeveelheden regen mogen zelfs dan nog bijna verwaarloosd worden.

Tropische cyclonen

Af en toe komt Jemen in de invloedssfeer van tropische cyclonen. Dit kan gebeuren in de periode mei tot en met december. De kans hierop is groter aan het begin en het eind van het orkaanseizoen. Het eiland Socotra is door de ligging in zee kwetsbaarder voor dit natuurverschijnsel dat zeer harde wind en vrij zware regenval kan veroorzaken.

Reisadvies - Jemen
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Jemen
Reisadvies - Jemen
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Jemen

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.