Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

japan Beste reistijd voor Tokyo

Wil je weten wanneer je het beste naar Tokyo kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Van alle wereldsteden behoort Tokyo tot degenen die het meest tot de verbeelding spreken. De typisch Japanse cultuur vermengd met een enorme drukte zorgen voor een bijzondere bestemming, waar je je gemakkelijk voor langere tijd kunt vermaken. Om Tokyo een beetje te leren kennen mag je al een week uittrekken. Het relatief milde klimaat zorgt ervoor dat je Tokyo op ieder moment van het jaar zou kunnen bezoeken. De winters zijn zelden zeer koud en in de zomer valt het gemiddeld genomen met de hitte ook wel mee.

Het enige nadeel dan Tokyo kent op het gebied van weer is dat er op jaarbasis vrij veel regen valt: ongeveer twee keer zoveel dan in Nederland. Daarnaast bestaat er in de periode juni tot en met oktober een kans dat Tokyo te maken krijgt met cyclonen.

Beste maanden

De beste reistijd voor Tokyo is van half maart tot en met juni. De temperaturen zijn dan vrij aangenaam en de regenkansen zijn niet al te hoog. Ja, gemiddeld valt er één op de drie dagen neerslag, echter is de hoeveelheid die valt niet al te groot. Vaak blijft het bij een bui. De maximumtemperaturen stijgen in deze periode van ongeveer 12 tot 16 graden in maart naar gemiddeld 24 tot 28 graden in juni. In maart en begin april bestaat er nog kans op nachtvorst.

Kersenbloesem

Een geliefd moment om een vakantie in Japan is tijdens de bloeiperiode van de kersenbloesem. Dit lenteachtige verschijnsel heeft een enorme aantrekkingskracht op binnenlandse en buitenlandse toeristen. Wie rond eind maart naar Tokyo wil reizen die zal ervaren dat het dan drukker is vanwege het 'cherry blossom season'. Vliegtickets naar Tokyo zijn dan over het algemeen duurder, hotelkamerprijzen liggen hoger dan anders en in de parken merk je dat de stad massaal afkomt op de kleurige bloesem. Het kersenbloesemseizoen verschilt per locatie. De breedtegraadligging is de belangrijkste factor hierbij. In Tokyo moet je meestal rekenen op het laatste deel van maart. Op internet zijn er voor ieder jaar voorspellingen te vinden. Zoek naar 'cherry blossom forecast' plus het huidige jaartal en je vindt de actuele verwachting voor de bloesemperiode die eraan komt.

Reisadvies - Tokyo
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Tokyo
Reisadvies - Tokyo
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Tokyo

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.