Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

israel Beste reistijd voor Tel Aviv

Wil je weten wanneer je het beste naar Tel Aviv kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De Israëlische stad Tel Aviv behoort tot de meest warme en zonzekere bestemmingen aan de Middellandse Zee. Dankzij het zeer aangename mediterrane klimaat is er sprake van een lang zomerseizoen, waarin het prima vertoeven is op de stranden van Tel Aviv. Niet voor niets dat Tel Aviv de afgelopen jaren uitgegroeid is tot een geliefde zonbestemming. Je hebt hier alles: leuke hotels, geweldige stranden, uitnodigende winkeltjes en je kunt er uitstekend genieten van de lokale keuken. Tel Aviv is hip, modern en relaxed. Het vormt een flink contrast met het zwaar religieuze Jeruzalem dat slechts zeventig kilometer landinwaarts ligt.

Lekkerste maanden

De algemene beste reistijd voor Tel Aviv is van half april tot half oktober. In deze periode komt regen amper voor. Eigenlijk bestaat er alleen in april, begin mei en in oktober een kans op een regenbui. De periode half mei tot eind september is vrijwel gegarandeerd droog. Zomerse temperaturen zijn vrijwel een zekerheid. In april bestaat de kans dat de zomerse grens van 25 graden niet gehaald wordt, maar verder is het in de middag altijd ergens tussen de 25 en 32 graden Celsius. Soms wordt het warmer, met name in juli en augustus.

Strandvakantie in Tel Aviv

Wi je vooral naar Tel Aviv om daar te genieten van het lange zandstrand en de zon? Dan kun je het beste tussen half mei en begin oktober reizen. Je bent dan vrijwel zeker van goed strandweer. Wolkenluchten en regen zijn dan vrij zeldzaam. Als het al een keertje bewolkt is, dan duurt dat zelden lang. De zon schijnt veel in Tel Aviv: gemiddeld 10 tot 12 uur per dag in deze periode.

Stedentrip naar Tel Aviv

Als je voor een stedentrip naar Tel Aviv reist, waarbij het strand bijzaak is of helemaal niet van belang is, dan vormen de maanden april, mei, juni, september en oktober de beste reistijd om dat te doen. Het is dan aangenaam warm, maar de echte zomerse hitte ontloop je zo grotendeels. Wie een rondreis door Israël wil maken of een combinatiereis wil maken met Jeruzalem, die zal ook naar de klimaatgegevens van de andere bestemmingen moeten kijken. In het geval dat je de hetere binnenlanden van Israël bezoekt dan kun je juni misschien beter vergeten voor je vakantie en kan ook september minder ideaal zijn als reistijd.

Reisadvies - Tel Aviv
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Tel Aviv
Reisadvies - Tel Aviv
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Tel Aviv

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.