Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

israel Beste reistijd voor Jeruzalem

Wil je weten wanneer je het beste naar Jeruzalem kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Jeruzalem is het kruispunt van de grote geloven. Dat maakt van deze stad een bijzondere stedentripbestemming, zowel voor gelovigen als voor niet-gelovigen. Op het moment dat je je in Jeruzalem bevindt, voel je de historie en de importantie van deze plek in het Midden-Oosten. Op sommige locaties voel je ook de spanning die er heerst, want die is er absoluut. Dat merk je met name op de Tempelberg. Je wordt er als niet-moslim gedurende beperkte tijdstippen toegelaten, maar vooral hier merk je dat het geen pais en vree is. Dat neemt niet weg dat Jeruzalem zo enorm indrukwekkend is om te beleven. Zelfs voor wie niet religieus is, maar wel interesse heeft in cultuur en geschiedenis, is dit een plek die je een keer gezien moet hebben.

Wie Jeruzalem bezoekt die mag rekenen op lange warme zomers vol zon. De wintermaanden zijn mild, wat natter en nog steeds redelijk zonnig. Van winters weer is niet zo snel sprake. Toch kan het incidenteel voorkomen dat er wat sneeuw valt in Jeruzalem.

Meest aangename maanden

De beste reistijd voor Jeruzalem is het voorjaar en het najaar. Met name de maanden april, mei, september en oktober zijn uitstekend voor een stedentrip naar Jeruzalem. Het is dan warm en vrijwel gegarandeerd zonnig, maar de kans op hete dagen is kleiner dan tijdens de zomermaanden juni, juli en augustus. Dan kan de temperatuur gemakkelijk tot ver boven de 30 graden oplopen. In de maanden april, mei en oktober zijn maxima van 20 tot 30 graden normaal. In september liggen de maximumtemperaturen iets hoger: gemiddeld rond de 26 tot 32 graden.

Jeruzalem tijdens de feestdagen

Tijdens religieuze feestdagen is het druk in Jeruzalem. Erg druk, zelfs. Vooral tijdens en rond Pasen kan het enorm druk zijn in Jeruzalem. Dit is immers de plek waar volgens de overlevering alles gebeurd is wat met Pasen gevierd wordt. Hier vind je de Via Dolorosa; de weg die Jezus Christus afgelegd zou hebben met zijn kruis. Gedurende religieuze feestdagen liggen de tarieven voor accommodaties enorm hoog in Jeruzalem. De veiligheidsmaatregelen worden ook flink opgeschroefd.

Reisadvies - Jeruzalem
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Jeruzalem
Reisadvies - Jeruzalem
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Jeruzalem

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.