Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

guadeloupe Beste reistijd voor Guadeloupe

Wil je weten wanneer je het beste naar Guadeloupe kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De archipel Guadeloupe is een Frans overzees departement binnen het Caribisch gebied. Het is gelegen binnen de Kleine Antillen of Bovenwindse Eilanden. De ligging binnen het Caribisch gebied zorgt dat ervoor dat het weer vrijwel continu onder invloed staat van de oostelijke passaat. Deze wind is vrijwel altijd voelbaar aanwezig en zorgt ervoor dat regen meestal vanuit het oosten aangevoerd wordt. Daardoor is de westelijke kans van de eilanden wat droger. Het klimaat van Guadeloupe is een tropisch moessonklimaat waarbij er sprake is van een drogere en een nattere periode.

Lekkerste maanden

De beste reistijd voor Guadeloupe is van januari tot en met maart. Dit zijn de droogste maanden van het jaar. De middagtemperatuur ligt in deze maanden rond de 28 tot 31 graden Celsius, de zon laat zich vrij veel zien en de relatieve luchtvochtigheid is wat lager in de eerste maanden van het jaar, waardoor de warmte prima aanvoelt.

De maanden december en april kunnen ook prima zijn voor een vakantie in Guadeloupe. Je kunt in deze maanden wel de pech hebben dat het weer wat minder stabiel is. Het kan in deze twee maanden wat vaker regenen en de hoeveelheden neerslag binnen een etmaal kunnen ook wat hoger zijn. Aan de andere kant kun je ook het geluk hebben dat je een week lang prima weer hebt in Guadeloupe met af en toe een kleine bui.

Het natte seizoen

Vanaf mei beginnen de neerslaghoeveelheden toe te nemen, net als het aantal dagen waarin het regent. Juni is statistisch gezien ietsje droger, maar de kans op fellere onweersbuien neemt toe door meer instabiliteit in de atmosfeer. Vanaf juli tot en met november is het natte seizoen. Het is dan tevens warmer en aanzienlijk klammer door de hoge relatieve luchtvochtigheid. De wind brengt amper verkoeling in deze periode. Het natte seizoen valt gelijk met het orkaanseizoen. In deze periode kunnen er boven de Atlantische Oceaan depressies ontstaan die uitgroeien tot een orkaan. Guadeloupe ligt in de regio waar orkanen overheen of langs kunnen trekken.

Reisadvies - Guadeloupe
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Guadeloupe
Reisadvies - Guadeloupe
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Guadeloupe

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.