Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

griekenland Beste reistijd voor Zakynthos

Wil je weten wanneer je het beste naar Zakynthos kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Zakynthos behoort tot de Ionische Eilanden, die ten westen van Griekenland gesitueerd zijn. Het eiland behoort tot de meest populaire toeristische Griekse Eilanden. Dat is niet gek als je beseft dat Zakynthos vele kilometers aan heerlijke zandstranden kent Vooral aan de zuidkust zijn er voldoende stranden waarop het in de zomer heerlijk vertoeven is. Het meest beroemde Griekse strand ligt ook op Zakynthos: Navagio oftewel Shipwreck Beach. Als je dit strand zelf wil bezoeken dan zul je dat over water moeten doen. Dat is de enige route die leidt naar het strand. Een andere optie is om hem van bovenaf te bekijken. De klif rondom het strand biedt een goed uitzicht.

Verder is Zakynthos bekend vanwege de schildpadden die hier hun eieren leggen. Zakynthos is de meest bekende broedplaats van de onechte karetschildpad. De volwassen exemplaren zwemmen rond in de wateren rond Zakynthos.

De beste reismaanden voor Zakynthos

Als je een vakantie op Zakynthos wilt vieren, dan is de periode juni tot en met september de beste reistijd om dat te doen. Althans, als goed weer essentieel voor jou is. Deze vier zomermaanden zijn het warmst en het zonnigst. Denk aan maximumtemperaturen van ongeveer dertig graden Celsius. In de zomer is de kans op regen zeer klein. Er kan een keer sprake zijn van een bui. Regen op grote schaal zal in de zomermaanden niet snel voorkomen. In de loop van september nemen de neerslagkansen lichtjes toe. De temperatuur, zowel van de lucht als de zee, daalt een beetje.

Zakynthos

Zakynthos tijdens de schoolvakanties

Er zijn drie schoolvakanties die binnen het toeristenseizoen van Zakynthos vallen: de meivakantie, de zomervakantie en de herfstvakantie. Voor een strandvakantie is de zomervakantie de beste periode van deze drie. De kans op zomers zonnig weer is dan ongeveer 96%. Je hoeft niet goed te kunnen rekenen om te weten dat de kans op minder goed weer dan op 4% ligt. Voor de meivakantie liggen de statistieken beduidend ongunstiger. De maxima liggen dan gemiddeld rond de 21-22 graden. In de praktijk kan dit betekenen dat je lekker strandweer hebt met maxima die richting de 25 graden gaan, maar je kunt ook koelere dagen hebben met middagtemperaturen die amper boven de 15 graden uitkomen.

Voor de herfstvakantie zijn het vooral de herfstdepressies die roet in het eten kunnen gooien. Die zie je gedurende de maand oktober steeds vaker richting Zakynthos en de rest van Griekenland trekken. Wie tijdens de herfstvakantie, die zo halverwege de maand oktober valt, naar Zakynthos wil reizen die zal wat geluk moeten hebben als het om een strandvakantie gaat.

Reisadvies - Zakynthos
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Zakynthos
Reisadvies - Zakynthos
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Zakynthos

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.