Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

griekenland Beste reistijd voor Santorini

Wil je weten wanneer je het beste naar Santorini kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Als je magazines, blogartikelen, boeken of brochures over Griekenland ziet, dan bestaat er een redelijke kans er een foto van het eiland Santorini gebruikt is. En dan met name van het dorpje Oia. De witte gebouwen met felblauwe daken en daarachter de Egeïsche Zee vormen een zo bekend plaatje, dat menig vormgever er bijna niet aan ontkomt om foto's van Santorini te gebruiken. Dit is zo op en top Grieks! Dit prikkelt mensen om een vakantie naar Griekenland te boeken. Santorini wordt redelijk goed bezocht. Omdat het een vrij klein eiland is, is er sprake van een beperkte toeristische capaciteit. Daarnaast is Santorini niet de beste strandbestemming van Griekenland. Wat Santorini wel heeft is prachtig vakantieweer en idyllische plekjes. Tel daar een comfortabele accommodatie met een fijn zwembad bij op en je kunt een uitstekende vakantie vieren op Santorini.

De fijnste maanden voor Santorini

De beste reistijd voor Santorini is van juni tot en met september. Dit is de periode met het allerbeste weer, vinden de meesten. Voor wie Santorini vooral een zon-, zee- en strandvakantie betekent, zal dit ongetwijfeld kloppen. In juni breekt immers de warmste en zonnigste periode aan. Die duurt tot het einde van september. De maximumtemperaturen liggen veelal tegen de 30 graden aan. Enkele keren per jaar zul je merken dat het kwik een stuk verder oploopt. Denk aan maxima van 35 graden of nog hoger.

Wie vooral dingen wil zien en doen op Santorini, zijn de maanden mei, juni en september beter geschikt dan de hete maanden juli en augustus. Want wees eerlijk… een temperatuur van maximaal 25 graden is aangenamer als je niet aan het zwembad of strand ligt.

Het winterseizoen

Tijdens de wintermaanden ligt het toerisme naar Santorini bijna plat. Buitenlandse toeristen zijn zeldzaam, omdat het in de periode november tot en met eind april vrijwel ontbreekt aan internationale vluchten naar Santorini. De winter is in Santorini het koelere en vooral nattere seizoen. Het voordeel van de winter is dat je op dagen dat het lekker lenteachtig weer is, er amper andere toeristen zijn. Je kunt dus volop genieten van het eiland, zonder dat je dat met al te veel mensen hoeft te delen.

Reisadvies - Santorini
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Santorini
Reisadvies - Santorini
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Santorini

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.