Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

griekenland Beste reistijd voor Samos

Wil je weten wanneer je het beste naar Samos kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Samos is een eiland dat behoort tot de Noord-Egeïsche eilanden. Het eiland is bekend van de Samoswijn is één van de top10-bestemmingen binnen Griekenland. Als je kijkt naar het toerisme dan kent Samos vooral redelijk wat vaste klanten. Waar het grote publiek vooral kiest voor eilanden zoals Kos, Kreta, Rhodos, Zakynthos en Corfu, daar kent Samos een met wat ander publiek. Hier zie je meer mensen die voor cultuur en natuur gaan, maar waar het strandleven natuurlijk niet vergeten wordt. Samos kent een grote hoeveelheid fijne stranden waar je in de zomerperiode heerlijk kunt genieten van het verfrissende zeewater dat aangename temperaturen kent van ongeveer 24 graden als het hartje zomer is.

Beste maanden voor een Samos vakantie

De beste reistijd voor een vakantie naar Samos is voor de meeste mensen van juni tot half september. Gedurende deze periode heb je te maken met het beste weer voor het strand of zwembad. De zon schijnt overdag bijna ononderbroken en de kans op regen is nihil. In juni of september kun je nog met een enkele bui te maken krijgen. Die kans is in juli en augustus vrijwel niet aanwezig. Het nadeel van de maanden juli en augustus is dat dit de heetste maanden zijn. De gemiddelde maximumtemperatuur ligt dan rond of net iets boven de 30 graden. In de praktijk komt het een aantal keren voor dat het een stukje warmer wordt. Maxima van 35 graden of hoger zijn vooral in juli en augustus mogelijk. In juni en september is die kans kleiner.

De vaste schare Samos-fans probeert als dat kan om het hoogseizoen te vermijden. De hitte en drukte maken het eiland dan minder aantrekkelijk voor hen. De prijzen liggen in het hoogseizoen ook hoger dan in het voor- en naseizoen.

Samos

Samos tijdens de schoolvakanties

Het meest zonzekere weer heb je in de zomervakantie. Dat is de reden dat dit het topseizoen is op Samos. Als je vast zit aan de schoolvakanties is de zomervakantie de meest voor de hand liggende keuze. In het zomerseizoen vallen twee andere vakanties: de meivakantie en de herfstvakantie. Deze beide vakanties bieden geen garantie op goed weer. De meivakantie valt net iets te vroeg en de herfstvakantie net iets te laat. Als het strand of zwembad bijzaak zijn dan kun je voor één van deze twee schoolvakanties kiezen. Anders is het een kwestie van geluk hebben.

De kerstvakantie en voorjaarsvakantie is voor de meeste mensen niet interessant om Samos te bezoeken. Het is dan te koel, te nat en te somber. Natuurlijk kun je geluk hebben en een lente-achtige dag treffen. Maar dit zijn uitzonderingen. Samos is geen winterzonbestemming.

Reisadvies - Samos
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Samos
Reisadvies - Samos
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Samos

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.