Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

griekenland Beste reistijd voor Rhodos

Wil je weten wanneer je het beste naar Rhodos kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Het eiland Rhodos behoort tot de meest geliefde vakantiebestemmingen van Griekenland. Het warme mediterrane klimaat is de belangrijkste sleutel tot het succes van Rhodos. Door de ligging in de Dodekanesos, vlak bij de Turkse kust, geniet Rhodos van een vrij lange zomerperiode met goed vakantieweer. Het klimaat zorgt voor warme droge zomers met veel zonneschijn en weinig bewolking, In de maanden juli en augustus is de kans op onbewolkt weer maar liefst 98 tot 99 procent. Hoe zonnig wil je het hebben? De wintermaanden zijn mild, natter en minder zonnig. Rhodos is dan mild genoeg om niet winters genoemd te worden, maar niet warm of droog genoeg voor een winterzonvakantie. Het eiland verkeert dan in een soort van slaapstand. Het is de periode waarin de lokale bevolking op adem komt na een druk zomerseizoen.

Dit zijn de beste maanden voor een Rhodos vakantie

De beste reistijd voor een strandvakantie op Rhodos is van juni tot en met september. Dit is de periode met warm weer, veel zon en weinig neerslag. De zeewatertemperatuur bereikt begin juni aangename waardes van ongeveer 21 graden. Eind juni is dit al 24 graden. In juli, augustus en september is de zee het warmst: ongeveer 25-26 graden Celsius.

Rhodos

Binnen het zomerseizoen zie je verschil in weerbeeld en in welke toeristen Rhodos bezoeken. Juni is de maand waarin vooral gezinnen met jonge kinderen komen, waarbij het kroost nog niet leerplichtig is. Op die manier ontwijken ze de hoogste temperaturen en het drukke hoogseizoen, waarin de prijzen vaak aanzienlijk hoger liggen dan in het voor- of naseizoen. In juli en augustus komt de grote groep mensen naar Rhodos die tijdens deze warmste maanden op vakantie wil of moet gaan. Denk bijvoorbeeld aan de mensen die gebonden zijn aan vastgestelde schoolvakanties of bedrijfsvakanties. Zij hebben in ieder geval te maken met warmte, veel zon en hoogstwaarschijnlijk geen druppel regen. September is de maand waarin je vooral veel vaste Griekenland naar Rhodos ziet komen en mensen die wel van het strand houden, maar niet in de heetste maanden op Rhodos willen verblijven.

Actieve vakanties en cultuurvakanties

Als je voor de Griekse cultuur naar Rhodos komt of lekker actief bezig wilt zijn, bijvoorbeeld om te wandelen, dan zoek je eerder de maanden op die niet te warm of te duur zijn. Juni en september zijn prima maanden, maar mei en oktober zijn ook prima. Het weer is dan minder voorspelbaar, maar de prijzen voor de vakanties naar Rhodos zijn daar dan ook naar. Als je pas in oktober naar Rhodos wilt reizen, kies dan voor de eerste helft van de maand. In de tweede helft van oktober zijn de horeca en hotels al aan het sluiten.

Reisadvies - Rhodos
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Rhodos
Reisadvies - Rhodos
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Rhodos

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.