Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

griekenland Beste reistijd voor Kos

Wil je weten wanneer je het beste naar Kos kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Het eiland Kos behoort tot de Dodekanesos; een eilandengroep in het zuidwesten van Griekenland. Door deze ligging behoort Kos tot de warmste bestemmingen van Griekenland en tevens tot de drukstbezochte bestemmingen binnen Griekenland. Kos is een gedurende bijna het hele zomerseizoen geschikt als een zonbestemming. In het voorjaar kan het weer twijfelachtig zijn. Als je geluk hebt is het tegen het einde van april al zomers. Garantie daartoe is er niet. Wie in de meivakantie al naar Kos wil reizen die moet er rekening mee houden dat het te koel kan zijn of dat de zon minder vaak schijnt dan je zou willen. Datzelfde geldt voor de oktobermaand. Het is dan gemiddeld warmer dan eind april. Omdat in het najaar de wind toeneemt kan de gevoelstemperatuur lager uitvallen.

Dit is de beste reistijd voor Kos

De beste reistijd voor Kos is van juni tot en met september. Voor een strandvakantie zijn alle vier de maanden geweldig. Wie naast het strand of zwembad actief bezig wil zijn die zou kunnen overwegen om de heetste maanden juli en augustus te vermijden. De gemiddelde temperaturen liggen hartje zomer overdag rond de dertig graden. Er zijn altijd wel dagen of periodes waarin het een stukje warmer wordt, waarbij maximumtemperaturen boven de 35 graden voorkomen. Heel af en toe komt er een hittegolf voor met middagtemperaturen van rond de 40 graden Celsius. Dan is het zelfs op het strand niet aangenaam meer.

Kos

Fietsen op Kos

Kos staat bekend als een fietseiland. De vele vlakke gebieden maken het gemakkelijk om je per fiets te verplaatsen op Kos. De aanwezigheid van verschillende grote fietsverhuurders zorgt ervoor dat redelijk wat toeristen dit doen. Sommigen komen zelfs speciaal vanwege het fietsen naar Kos. Wie dat wil doen die kiest het beste voor het voorjaar om naar Kos te reizen. De maand mei is de meest ideale fietsmaand. Het is dan nog niet te heet, de kans op regen is beperkt en in deze maand is de gemiddelde windsnelheid het laagst van het jaar: gemiddeld 16 kilometer per uur (windkracht 3). In de zomermaanden staat er gemiddeld windkracht 4.

Kos tijdens de schoolvakanties

Een deel van de toeristen die naar Kos reist is afhankelijk van de schoolvakanties. De beste vakantie om dat et doen als het doel zon, zee en strand is, is de zomervakantie. Ondanks de kans op hitte blijft dit de meest stabiele en daardoor beste reismaand voor een zonvakantie op Kos. Voor een zonvakantie zijn zowel de meivakantie (relatief koel en vrij koud zeewater) en de herfstvakantie (kan onbestendig zijn) onzekere qua weer. Wie gaat voor de bezienswaardigheden, cultuur of om actief bezig te zijn, die kiest het beste voor de meivakantie.

Tijdens de kerstvakantie en voorjaarsvakantie valt er vrijwel niets te beleven op Kos. Het weer is dan niet goed genoeg voor een winterzonvakantie. Daarnaast zijn veel horeca en winkels gesloten in het winterseizoen.

Reisadvies - Kos
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Kos
Reisadvies - Kos
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Kos

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.