Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

griekenland Beste reistijd voor Kefalonia

Wil je weten wanneer je het beste naar Kefalonia kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Beste maanden voor Kefalonia

Het Griekse eiland Kefalonia is dankzij het heerlijke mediterrane klimaat een fantastische vakantiebestemming. Vanwege de droge warme zomers is het zomerseizoen de beste reistijd om naar Kefalonia te gaan. De algemene beste reistijd is van juni tot en met september. Dit is de periode waarin je vrijwel zeker te maken hebt met warm weer, weinig wolken en amper neerslag. Vaak is er dagenlang sprake van zonnig weer met zomerse temperaturen.

Kefalonia in mei

Het vakantieseizoen begint op Kefalonia aan het einde van april. De eerste vakantievluchten vanuit Nederland komen dan aan op het internationale vliegveld van Kefalonia, omdat bij ons de meivakantie dan begonnen is. Het weer op Kefalonia kan dan twee kanten uit. Het kan onbestendig en aan de koele kant zijn of het kan aan de warme kant zijn, met temperaturen die boven de 20 graden uitkomen. Een mix van beiden behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden.

Kefalonia in juni

In juni neemt de neerslagkans flink af. Er komt amper regen voor in juni op Kefalonia. Met middagtemperaturen van gemiddeld 25 tot 30 graden en gemiddeld 9 uur zonneschijn per dag, is juni een uitstekende reismaand voor Kefalonia. Het enige nadeel is dat het zeewater nog aan het opwarmen is. Begin juni is dat ongeveer 20 graden. Tegen het einde van de maand is de zeewatertemperatuur al ongeveer 23 graden.

Kefalonia

Kefalonia in juli en augustus

De zomermaanden juli en augustus betekent volle bak hoogseizoen op Kefalonia. Dat komt omdat dit de twee warmste maanden van het jaar zijn en Europa massaal op vakantie gaat. De middagtemperaturen liggen rond of net iets boven de 30 graden. Voor een actieve vakantie is dit eigenlijk te warm, zeker in de volle zon. Voor een zonvakantie is het prima weer. Zeker als je weet dat de zeewatertemperatuur een zeer comfortabele 25 tot 26 graden bereikt heeft.

Kefalonia in september

Ze zeggen weleens dat de ware Griekenlandliefhebber wacht tot de massa vertrokken is. Dat is in september. Dit is nog steeds een drukke maand, maar niet zo druk als de voorgaande twee maanden. En dat terwijl september eigenlijk de allerbeste maand is voor een vakantie op Kefalonia. De temperaturen dalen lichtjes, wat de scherpte van de warmte afhaalt. Het is dan nog prima weer voor op het strand, maar beter weer dan in augustus als je excursies wilt maken of actief bezig wilt zijn.

Kefalonia in oktober

De oktobermaand is een overgangsmaand. De temperatuur daalt gemiddeld vijf graden ten opzichte van september. In de avond merk je dat het sneller en meer afkoelt. Wat vooral zichtbaar is, is dat het vaker bewolkt is en dat deze bewolking hardnekkiger is. De kans op regen neemt toe. In de eerste helft van oktober blijft dit vooral beperkt tot een enkele bui. In de tweede helft van de maand bestaat er een grotere kans op een regenachtige dag.

De rest van het jaar

Vanaf oktober tot eind april is het rustig op Kefalonia. Dit is de periode waarin het te koel is voor een strandvakantie en de kans op neerslag te groot is voor een actieve vakantie. Het aantal toeristen is in deze periode klein. De bezoekers die toch naar Kefalonia komen in deze periode, worden getrakteerd op het echte Kefalonia.

Reisadvies - Kefalonia
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Kefalonia
Reisadvies - Kefalonia
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Kefalonia

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.