Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

griekenland Beste reistijd voor Athene

Wil je weten wanneer je het beste naar Athene kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Athene is de hoofdstad van Griekenland, gelegen in het zuidoosten van het vasteland. Athene staat niet bekend als bestemming voor een zon-, zee en strandvakantie hoewel dat op korte afstand rijden van Athene zeer goed mogelijk is. Het weer zou in principe prima zijn voor een zonvakantie. De meeste bezoekers aan Athene zullen voor een stedentrip komen, waarbij vooral het kennismaken met de oude Griekse cultuur op het programma zal staan met een bezoek aan de Acropolis en het Archeologisch Museum.

Beste maanden voor Athene

Wie een bezoek wil brengen aan deze metropool doet dat het beste in het voor- of najaar. In de wintermaanden is het vrij koel, nat en grijs. Zelfs sneeuwval behoort tot de mogelijkheden in december en januari. In maart, maar vooral april en mei is het op zijn aangenaamst in deze prachtige hoofdstad. Na mei lopen de temperaturen op naar 30 tot 40 graden en is het in de straten van Athene vaak erg heet. Door de vele aanwezige gebouwen wordt de warmte lang vastgehouden en heeft wind geen kans om een verkoelende rol te spelen. Wie te voet kilometers wil gaan maken in Athene wordt daarom aangeraden om dat niet te doen in de maanden juli en augustus.

Hoogseizoen

Wie de ergste drukte en de hoogste hotelkamerprijzen wil vermijden, die kan beter niet in het hoogseizoen naar Athene reizen. Dat zijn vooral de maanden april, mei en september. De maanden juni en oktober gelden als een druk seizoen, maar worden net niet tot de topmaanden gerekend. Juni is eigenlijk al te warm en oktober is een overgangsmaand. In de eerste weken van oktober is het vaak nog prima weer, maar naarmate het einde van de maand in zicht komt neemt de kans op (flinke) regen toe.

Athene in juli en augustus

Tijdens de warmste maanden is het geregeld zeer heet in Athene. Je merkt dat het leven in de stad gedurende deze twee zomermaanden op een lager pitje staat. Kantoren en andere bedrijven zijn veelal gesloten zodra het hartje zomer is. Er zijn minder winkels open en de horeca wordt pas echt levendig zodra de zon ondergegaan is. Net als de toeristen vertoeven inwoners van Athene in deze maanden vooral op de Griekse eilanden in plaats van in de hete stad.

Reisadvies - Athene
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Athene
Reisadvies - Athene
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Athene

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.