Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

grenada Beste reistijd voor Grenada

Wil je weten wanneer je het beste naar Grenada kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Grenada is een tropisch land dat behoort tot de Kleine Antillen. De ligging in de Caribische Zee zorgt voor een tropisch klimaat met twee seizoenen. Het koelere drogere seizoen duurt van januari tot en met april en het hete vochtige regenseizoen duurt van juni tot en met december. De natuur van Grenada laat veel groen zien in combinatie met witte zandstranden en een felblauwe zee. Dit voldoet helemaal aan het droomplaatje dat veel mensen hebben van een Caribische bestemming. De groene natuur wordt vooral veroorzaakt door de vrij grote hoeveelheden regen. Op jaarbasis valt er gemiddeld ongeveer tweeduizend millimeter aan regen.

Beste maanden

De beste reistijd voor een vakantie op Grenada is van februari tot en met april. Dit is de droogste periode. De zon laat zich vrij veel zien en met een gemiddelde dagtemperatuur van ongeveer 30-31 graden Celsius is het prima weer om te zonnebaden en te zwemmen. Zoek vanwege de sterke UV-straling wel zoveel mogelijk de schaduw op en gebruik voldoende middelen om je te beschermen tegen de zon. Grenada is heerlijk als winterzonbestemming, maar grote kans dat je winterse huid extra bescherming nodig heeft. Januari en mei kunnen ook prima zijn voor een strandvakantie, maar zijn wel wat natter dan februari, maart en april.

Orkanen

Grenada ligt in een gebied waar orkanen voor kunnen komen. Boven het relatief warme zeewater van de Atlantische Oceaan kunnen zware tropische depressies ontstaan die uit kunnen groeien tot een tropische storm of een zelfs orkaan. De relatief zuidelijke ligging binnen het Caribisch gebied zorgt ervoor dat Grenada minder vaak te maken krijgt met orkanen dan de eilanden die meer noordelijk liggen. Toch kan het af en toe flink raak zijn in Grenada. Zware wind en veel regen kunnen zorgen voor flinke overlast en schade. Als toerist heb je het geluk dat hotels tijdig beschermende maatregelen nemen mocht er een keer een orkaan in aantocht zijn. Evacuatie behoort ook tot de mogelijkheden als dat nodig is. Het orkaanseizoen begint in juni en duurt begin december.

Reisadvies - Grenada
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Grenada
Reisadvies - Grenada
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Grenada

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.