Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

georgie Beste reistijd voor Georgië

Wil je weten wanneer je het beste naar Georgië kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Georgië is een land dat tegenwoordig vaker tot Europa dan tot Azië gerekend wordt. Dat komt vooral door de diplomatieke en economische betrekkingen die het land met Europa heeft. Na bijna twee eeuwen tot het Russische rijk en vervolgens de Sovjet-Unie behoord te hebben, vaart Georgië tegenwoordig een pro-Europese koers. Het fascinerende land barst van de cultuur en vooral van de prachtige landschappen, mede door de Grote Kaukasus en de zuidelijker gelegen Kleine Kaukasus. Dit zorgt voor indrukwekkende berglandschappen die afgewisseld worden met prachtige valleien. De hoogteverschillen binnen Georgië en de ligging aan de Zwarte Zee zorgt ervoor dat je niet kunt spreken van het klimaat of het weer van Georgië. Daarvoor zijn de verschillen binnen het land te groot. Toch is het niet zo lastig om een beste reistijd voor Georgië aan te wijzen. Dat is van begin mei tot half juni en van begin september tot half oktober.

Strandvakantie

Voor een strandvakantie moeten we een andere periode aanwijzen als beste reistijd. Omdat er aan de kust in het najaar veel regen valt en de zomermaanden er niet zo heet zijn als in het binnenland, zouden we voor een zonvakantie kiezen voor de juni of juli. Augustus kan ook, zolang je je maar beperkt tot de noordelijke kustgebieden.

Stedentrip

Als je een stedentrip naar Tbilisi wilt maken dan zijn zowel het voorjaar als het najaar ideaal als reistijd. In april, mei en juni is het er warm en vrij droog. In september is het droger en met maximumtemperaturen die rond de 24 tot 27 graden liggen vaak zeer aangenaam. Oktober kan ook nog prima zijn, maar de wind kan het dan wat onaangenamer maken tijdens de koelere dagen.

Wintersport

De combinatie van bergen en sneeuw maken van Georgië een uitstekende wintersportbestemming. De verschillende wintersportgebieden zoals Gudauri en Bakuriani bieden vrijwel de hele winter goede sneeuwcondities om te skiën of snowboarden. De maanden januari tot en met maart vormen de beste reistijd voor een wintersportvakantie in Georgië.

Reisadvies - Georgië
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Georgië
Reisadvies - Georgië
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Georgië

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.