Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

gabon Beste reistijd voor Gabon

Wil je weten wanneer je het beste naar Gabon kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Gabon is een land dat rond de evenaar in het westelijke deel van Afrika ligt. Deze geografische ligging zorgt ervoor dat het tropische klimaten zijn die het weer in Gabon bepalen. Het tropisch savanneklimaat komt het meeste voor in Gabon. In sommige gebieden is er sprake van een tropisch moessonklimaat. Daar is sprake van een duidelijke drogere periode. Wie de topografisch kaart van Gabon bekijkt, die zal opvallen dat de kustgebieden vooral uit laagland bestaan, maar dat bijna driekwart van Gabon uit hoogvlaktes, heuvels en bergen bestaan. De ligging heeft redelijk wat invloed op de neerslagpatronen en de temperatuur. Zo zijn de maximumtemperaturen in de hogere gebieden iets of wat gematigd, waardoor het kwik daar in de 'koelere' maanden rond de 25 tot 27 graden blijft steken.

Beste maanden

Grote delen van Gabon kennen één droog seizoen en één regenseizoen. Sommige gebieden kennen een lang en een kort droog seizoen en een lang en een kort regenseizoen. Dat is bijvoorbeeld zo in het noorden van Gabon, dat ten oosten van Equatoriaal-Guinea ligt. Hier vormen de maanden december en januari de korte droge periode en de maanden juni tot en met begin september geldt als het lange droge seizoen. In de rest van Gabon is er één echt droog seizoen: juni tot en met september. Dit geldt direct als de beste reistijd voor Gabon.

Reisadvies - Gabon
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Gabon
Reisadvies - Gabon
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Gabon

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.