Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

frans-polynesie Beste reistijd voor Frans-Polynesië

Wil je weten wanneer je het beste naar Frans-Polynesië kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Centraal in de Grote Oceaan ligt Frans-Polynesië. Deze eilandengroep bestaat uit 118 eilanden, waarvan bijna tweederde deel bewoond is. Frans-Polynesië heeft een sterke band met Frankrijk. Hoewel het tegenwoordig een land is met een grote mate van beslissingsbevoegdheid, zijn er nog steeds onderdelen die onder controle van de Franse regering staan. Voor toeristen is Frans-Polynesië vooral een ultieme strandbestemming waar je droomvakanties kunt vieren in de meest prachtige strandresorts of watervilla's. Een vakantie in Frans-Polynesië is vanuit Europa amper te betalen voor de gewone man of vrouw. De hoge prijzen voor vliegtickets maken een vakantie op Tahiti, Bora Bora of een ander Polynesisch eiland bijna onbetaalbaar. Overnachten in de luxere hotels kost je ook nog een vermogen. Prijzen die de duizend euro per nacht overschrijden zijn geen uitzondering.

Frans-Polynesië is onderverdeeld in vijf eilandgroepen: de Genootschapseilanden, Tuamotu, de Gambiereilanden, de Australeilanden en de Marquesaseilanden. Alle eilanden hebben een tropisch klimaat met op sommige plekken een subtropisch klimaat. De middagtemperaturen liggen op populaire eilanden zoals Tahiti en Bora Bora rond de 28 tot 32 graden Celsius. Met een zeebries erbij is dat vaak prima uit te houden. Er valt redelijk wat regen in Frans-Polynesië. De hoeveelheid hangt af van de geografische ligging en van de vraag of een plek aan de loefzijde of de lijzijde van een vulkaan ligt.

Orkanen

In Frans-Polynesië kunnen orkanen voorkomen. Deze zware tropische stormen kunnen boven de zuidelijke gebieden van de Stille Oceaan ontstaan in de periode november tot en met mei. Bij uitzondering komen er orkanen voor buiten het orkaanseizoen. Omdat Frans-Polynesië in de oostelijke hoek ligt waar de orkanen ontstaan, is de kans dat deze eilanden getroffen worden door een orkaan aanzienlijk kleiner dan bij eilanden die meer westelijk liggen.

De Genootschapseilanden

Voor de Genootschapseilanden (waar Bora Bora en Tahiti toe behoren) en de Tuamotu eilanden is de periode juni tot en met september de beste reistijd. Omdat dit grotendeels gelijk valt met de Franse zomervakanties is dit wel een dure reisperiode. Wie iets goedkoper uit wil zijn die wacht beter tot de tweede helft van september. De vliegtickets en hotels zijn dan nog steeds aan de prijs, maar in minder mate dan tijdens de zomervakantie.

Reisadvies - de Genootschapseilanden
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: de Genootschapseilanden (incl. Tahiti, Bora Bora en Moorea)
Reisadvies - de Genootschapseilanden
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: de Genootschapseilanden (incl. Tahiti, Bora Bora en Moorea)

De Marquesaseilanden

Wil je naar de Marquesaseilanden reizen? Dan is de periode augustus tot en met november de beste reistijd voor een overheerlijke zonvakantie. Dit zijn de drogere maanden.

Reisadvies - de Marquesaseilanden
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: de Marquesaseilanden
Reisadvies - de Marquesaseilanden
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: de Marquesaseilanden

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.