Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

frankrijk Beste reistijd voor Parijs

Wil je weten wanneer je het beste naar Parijs kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De Franse hoofdstad Parijs heeft een gematigd zeeklimaat, dat in veel opzichten lijkt op het Nederlandse klimaat. Het weer in Parijs wijkt daardoor amper af van wat we thuis gewend zijn. Het is gemiddeld genomen iets (2 tot 3 graden) warmer en er valt wat minder neerslag. In een grote metropool als Parijs blijft de warmte wat langer hangen dan op het platteland. Dat is vooral te danken aan al het beton, asfalt en steen dat de warmte overdag opslaat en in de avond weer uitstraalt.

Beste maanden voor Parijs

Parijs is een stedentripbestemming die je het hele jaar door kunt bezoeken. Als je goed weer belangrijk vindt om lekker van de terrasjes te kunnen genieten en de stad op zijn mooist te ervaren, dan is de periode mei tot en met september de beste reistijd voor een bezoek aan deze fascinerende stad. De maanden mei en juni vormen de mooiste reisperiode als je ervan kunt genieten als de natuur in volle bloei staat. In een grote stad als Parijs is dat net hetgeen dat de stad wat extra opfleurt. Hartje zomer kan het soms flink warm zijn in de stad. Normaal liggen de middagtemperaturen in Parijs dan rond de 23 tot 25 graden Celsius, maar af en te schieten de thermometers richting de dertig graden of gaan daar overheen.

Speciale periodes

Als je naar Parijs wilt reizen, let er dan op of er tijdens je reisdata iets speciaals aan de hand is. Zo zijn in de stad tijdens de feestdagen redelijk veel winkels gesloten. Wel handig als je wilt gaan shoppen in de boetieks van Parijs. De tweede helft van januari en de maand juli zijn voor shop-a-holics juist extra aantrekkelijk. Dat is het uitverkoop in Frankrijk.

Een datum waarop je rekening met houden met drukte door allerlei festiviteiten is 14 juli. Deze nationale feestdag wordt in Parijs uitgebreid gevierd met parades, concerten en een vuurwerkshow vanaf de Eiffeltoren. Waar voor de één deze feestdag een reden is om Parijs te bezoeken, daar kan het voor een ander juist een reden zijn om rond deze datum Parijs te vermijden, mede vanwege de drukte en de hoge prijzen die accommodaties dan rekenen.

Reisadvies - Parijs
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Parijs
Reisadvies - Parijs
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Parijs

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.