Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

frankrijk Beste reistijd voor Normandië

Wil je weten wanneer je het beste naar Normandië kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

Er zijn verschillende redenen om de Franse regio Normandië te bezoeken. Zo is Normandië enorme in trek als vakantiebestemming onder mensen die interesse tonen in de Tweede Wereldoorlog. Normandië speelde een hoofdrol in deze oorlog, mede vanwege de landing van de geallieerde troepen. De stranden waar D-Day plaatsgevonden heeft, heeft een enorme aantrekkingskracht op wie meer dan gemiddeld geïnteresseerd is in deze oorlog. Normandië is meer dan oorlog en historie. Hier vind je schattige dorpjes, indrukwekkende krijtrotsen, mooie steden zoals Le Havre en een belangrijke toeristische trekpleister zoals de Mont-Saint-Michel. Voor de bourgondiërs onder ons is het goed te weten dat je hier aan de kust heerlijke fruits-de-mer kunt eten, die dagelijks uit de zee gehaald worden.

De beste maanden voor Normandië

Normandië heeft een gematigd mediterraan klimaat, dat onder sterke invloed van de Atlantische Oceaan staat. Dat betekent dat de winters redelijk mild zijn, de zomers zelden echt heet worden en er het hele jaar door kans op neerslag is. Dat is bijna altijd in de vorm van regen. Sneeuw kan voorkomen in de winter, maar dan vooral in het binnenland van Normandië.

Gebaseerd op het weer is de periode half mei tot half september de beste reistijd voor een vakantie in Normandië. Het wispelturige klimaat van Normandië zorgt ervoor dat je nooit zekerheid hebt wat betreft het weer, maar in deze periode is de kans op aangename weersomstandigheden het grootst. Denk aan middagtemperaturen die gemiddeld uitkomen tussen de 14 en 18 graden in mei, tussen de 17 en 21 graden in juni en boven de 20 graden in de warmste maanden juli en augustus. In september daalt de temperatuur enkele graden en neemt de kans op zowel bewolking als neerslag toe in Normandië.

Reisadvies - Normandië
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Normandië
Reisadvies - Normandië
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Normandië

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.