Welkom op Klimaatinfo.nl. U bezoekt deze site in een zeer verouderde en onveilige browser. Onze site werkt hierdoor niet optimaal. Voor de beste ervaring op onze website en uw eigen online veiligheid raden wij u ten zeerste aan een moderne browser als Chrome, new Egde of Safari te gebruiken!

frankrijk Beste reistijd voor Languedoc-Roussillon

Wil je weten wanneer je het beste naar Languedoc-Roussillon kunt reizen? Op basis van het weer en klimaat kun je bepalen wat de beste reistijd is voor een bestemming. Daarnaast zijn andere factoren van invloed die niet direct met het weer te maken hebben en die de beste reisperiodes voor een reisbestemming kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen of feestperiodes, waardoor het reizen interessanter wordt of juist niet, omdat het dagelijks leven daardoor stil komt te liggen.

De voormalige Franse regio Languedoc-Roussillon is ooit ontstaan uit de provincies Languedoc en Roussillon. Sinds 2016 is deze regio opgegaan in de nieuwe grotere regio Occitanie. De naam Languedoc-Roussillon wordt echter nog veel gebruikt, vooral om de beroemde gelijknamige wijnstreek aan te duiden. Het zachte klimaat zorgt voor goede druiven waar heerlijke wijnen van geproduceerd worden. In Languedoc-Roussillon vind je verder een aantal prachtige natuurgebieden zoals de Camargue en Nationaal Park Cevennen. Het klimaat in Languedoc-Roussillon is een warm mediterraan klimaat, waarbij er wel verschillen in temperatuur en weerbeeld zijn tussen de kuststrook en de meer landinwaarts gelegen gebieden.

Beste maanden voor Languedoc-Roussillon

Als je naar Languedoc-Roussillon op vakantie wilt gaan, dan is de periode mei tot en met september de beste reistijd. Zeker als je voor cultuur en natuur gaat en strandweer geen 'must' is, kun je prima in het voorjaar of najaar naar Languedoc-Roussillon reizen. Ga je puur voor een strandvakantie weg, dan kies je het beste voor de reisperiode half juni tot en met eind augustus.

In de zomermaanden juni, juli en augustus liggen de maximumtemperaturen veelal tussen de 25 en 32 graden Celsius. September is gemiddeld iets minder warm en kent een toenemende kans op regen. De overvang van zomer naar herfst vindt in deze maand plaats. Sommigen vinden juist daarom september een boeiende reismaand. De toeristen vertrekken, waardoor de omgeving beter tot zijn recht komt. Wie een wijnreis naar Languedoc-Roussillon wil maken, die kiest bij voorkeur voor september. Het is dan minder druk bij de wijnhuizen die je kunt bezoeken. Als je zelf druiven wilt gaan plukken in de Languedoc-Roussillon, dan moet je vanaf eind augustus voor een werkvakantie naar deze regio reizen.

Reisadvies - Languedoc-Roussillon
zonvakanties actieve vakanties stedentrips en cultuurreizen wintersport vakanties
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
Dit reisadvies is van toepassing op: Languedoc-Roussillon
Reisadvies - Languedoc-Roussillon
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
zonvakanties
actieve vakanties
stedentrips en cultuurreizen
wintersport vakanties
Dit reisadvies is van toepassing op: Languedoc-Roussillon

Beste reistijd voor bestemmingen in Languedoc-Roussillon

Wil je de beste reisperiodes weten voor specifieke bestemmingen binnen Languedoc-Roussillon? Op onderstaande pagina's kun je zien welke maanden het meest geschikt zijn om naar die bestemmingen te reizen.

Wat is 'de beste reistijd'?

Het klimaat speelt vaak een belangrijke rol bij de beslissing waar en wanneer op vakantie te gaan. Het heeft geen zin om bij temperaturen van tien graden een strandvakantie te boeken en de kans dat je daadwerkelijk kunt skiën bij heet zomerweer is natuurlijk minimaal. Voor een actieve vakantie of stedentrip moet het niet te warm zijn.

Klimaatcijfers en klimaatstatistieken zeggen niet alles. Ze bieden slechts een indicatie van het weer over de afgelopen 20-30 jaar. Daarom vinden wij het belangrijk om extra informatie te geven over de beste reisperiodes voor landen, steden en streken. Dit dient als een handige hulp om het juiste moment te kiezen voor een vakantie naar een mogelijke reisbestemming. Anderzijds kun je hiermee een geschikte vakantiebestemming vinden voor een bepaalde reisperiode.

Wij als weerexperts houden vooral rekening met het weer en klimaat, maar nemen andere zaken als reisseizoenen (hoog, laag of middenseizoen), evenementen en andere elementen mee in ons reisadvies qua beste reistijd.